Как да заличите белезите от лицето?

Белезите по кожата са един от най-неприятните и упорити козметични проблеми

лице Следите от акне, стари рани, изгаряне и други неприятни инциденти често не минават или не се заличават особено дори след използването на скъпи кремове. Специалистите обаче са убедени, че има изход от ситуацията. Как да действате?

Търпение

Белезите от рани имат нужда от определен период, за да зараснат, и чак тогава може да бъдат обработвани с козметични средства. Причината е, че козметиката и процедурите може да попречат на естествените възстановителни процеси на организма, включително и на производството на колаген. Изчакайте 3-4 седмици след появата на белега и чак след това започнете да действате за заличаването.

Използвайте слънцезащитен крем

UV лъчите не само травмират кожата, но и може да влошат вида на белезите. При обработката на ултравиолетовите лъчи клетките на кожата изработват пигменти, което може да направи белега по-тъмен или по-ярък от тена на кожата. За да избегнете този неприятен ефект, всекидневно ползвайте слънцезащитна козметика с минимум SPF 30.

Използвайте щадящи козметични средства и процедури

Важно е да се отбележи, че много от активните компоненти в козметичните средства (например киселините) може да нанесат немалка вреда на кожата в зоната на белега. Затова използвайте най-нежните и щадящи средства – на водна основа и с успокояващи съставки като алое и лайка.

Натуралното е добро, но не е достатъчно

Въпреки безспорната полза от много натурални козметични продукти за заличаване на белезите са необходими и медикаментозни препарати, специално създадени за тази цел. Затова не забравяйте да посетите дерматолог и да прилагате лекарствата, които той ви предпише.

Използвайте кремове и гелове, които активират растежа и регенерацията на кожните клетки

Най-добре е да съчетаете лечебни средства с козметични продукти – така ще заличите белезите или поне ще ги направите по-бледи и по-малко видими.

Прилагайте минерална декоративна козметика

Много жени използват декоративна козметика, за да прикрият белезите, но не бива да прекалявате. Тежкият и многослоен грим привлича вниманието към белега, вместо да го замаскира. В този случай е подходяща минералната козметика, която по-успешно и естествено прикрива проблемните зони.

Не купувайте лекарства и кремове на своя глава

Самостоятелното решение за прилагане на лечебни и козметични препарати не е особено резултатен метод за борба с белезите. При всички случаи е по-подходящо да се обърнете към квалифициран дерматолог, който ще прецени кое е най-доброто лечение във вашия случай и ще ви помогне да избегнете възпалението и зачервяването на белега, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар