Как противозачатъчните действат на тялото ти и на неговото удоволствие

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Благодарение на противо­зачатъчните можеш да правиш секс, когато си поис­каш, без да се притесняваш. Много готино, поне на тео­рия.

protivoza4atu4ni

И въпреки това много жени започват да се чудят защо по-често нямат жела­ние за секс, когато пият про­тивозачатъчни. Истината е, че тези хапчета потискат мъжките хормони като тестостерона. Но имат огромно значение, стане ли въпрос за женското либидо. В допълне­ние към това, докато ги пиеш, тялото ти мисли, че си постоянно бременна.

„Ко­гато жените спрат да пият противозачатъчни, започват да имат все повече желание за секс много бързо“, казват сексолозите. Затова – не започвай противозачатъч­ни, без първо да си говорила с гинеколога си. Освен това ви­наги има алтернативи, като например мини хапчета или противозачатъчни пръстени, които работят с много по-малка хормонална доза. Съ­ществуват и напълно различ­ни контрацептивни методи. Разпитай за тях за информация, пре­ди да започнеш да ги използ­ваш, може и да ти се струва трудно и досадно, но това може да ти помогне много за по-добър сексуален живот. Откъде да знаеш, може имен­но част от тази информация да те изпрати сред звездите в следващия ти оргазъм.

 

 

Какво събужда желанието за секс при мъжете и жените

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар