Искате ли да научите повече за даоистката магия на фън шуй, силата на живота и енергията?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Даоисткият фън шуй включва вътрешната чи на човечеството, като използва тайни техники, които обединяват небето, земята и човека, за да доведат до разбиране на недоловимите размествания в чи.

Taoist-philosophyТези движения оказват влияние върху нашето благополучие, улеснявайки прякото общуване с природата, вятъра и водата. Това ни позволява да разбираме сигналите от заобикалящата ни среда, животинското царство, промените във времето, образуването на облаци и изпращаните от космоса сигнали – всичките в контекста на времето и пространството.

Вътрешният фън шуй използва медитация, дишане и визуализации, за да изпълни дрехите и бижутата, които носим, с мощна чи, като по този начин ни позволява да превърнем обикновените природни символи от животинското царство и от мистерийните традиции на древността в силни амулети и талисмани, които, макар и изработени от човека, са благословени от небето.

Как да се настроим на вълните на Вселената

Едно от вълнуващите измерения на даоисткия фън шуй е съсредоточаването в мистериозните връзки между човешкото тяло и космическата чи на Вселената. Даоисткият фън шуй е вътрешен набор от принципи и практики, които подтикват осъзнаването ни и подобряват начина, по който си взаимодействаме с околната среда. Нишката, свързваща човека и неговата среда, е чи – жизнената сила, която описваме като енергия.

Даоисткият фън шуй обхваща целия мистериозен свят на чи кун – висши познания за енергията. Чи кун е отварянето на тялото и ума за разместванията на чи чрез физически движения и пози, придружени с дишане и визуализации. На по-висше ниво медитацията се включва като част от обучението. С годините практика разбирането и долавянето на енергията се превръща във втора природа. Чи се проявява по хиляди начини. Даоисткият фън шуй подпомага настройването на вълните на чи, за да разберем дейността на Вселената и нейните проявления.

Именно тази способност за долавяне позволява по-задълбочено разбиране на околната среда, на природата и нейното въздействие върху съдбата на човека. То понякога е толкова удивително в своята прецизност, че хората го наричат „даоистка магия“. Корените му могат да се открият в древнокитайското шаманско наследство. Техните културни традиции и легенди са пълни с истории за небесни майстори с удивителни йогистки умения – те можели да летят в небето, да бъдат на няколко места по едно и също време, да се появяват и изчезват по своя воля, да общуват със същества от различни нива на рая и ада. В действителност фън шуй е само частица от китайските мистични и магически традиции.

Всяко физическо постижение, което надхвърля границите на обикновената човешка издръжливост, се отдава на чи. Падащият лист е чи. Плачещото дете е чи. Да срещнеш мъжа на мечтите си е чи. Да побеждаваш е чи. Да губиш е чи.

 

Продължение …

 

Как фън шуй ни помага да живеем в хармония и здраве?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар