А вие имате ли тайна, която може да разруши брака ви?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Британската юридическа компания Slater & Gordon провела анкета и стигнала до извода, че повечето съпрузи имат какво да крият един от друг

тайна Оказало се, че 20 наето от мъжете и жените пазят тайна, способна според тях да разруши брака им. 25 на сто от запитаните поне веднъж са излъгали за нещо важно, а повече от 40% от съпрузите са уверени, че не могат да ги уличат в лъжа.

Допитване до 2175 души показало, че мъжете и жените доста често скриват факти за изневери, общуване с бивши партньори, пристрастие към гледане на порнография, употреба на наркотици. При това тайните нарушават съня на съпрузите, като стават причина за промени в на-строенията, предизвикват пристъпи на паника и постоянно чувство за вина.

Установено е, че средно при всяка семейна двойка има около 6 тайни. Срокът на пазене на тайна е около 10 години, а 25 процента от респондентите са успявали да запазят тайната от съпруга си и по-дълго.

Като причини за лъжите хората посочват нежеланието да безпокоят партньора си, съмнението, че другата страна правилно ще разбере ситуацията, а някои твърдят, че са скрили даден факт само веднъж и никога повече няма да повторят грешката си.

Представители на компанията уверяват, че именно тайните между съпрузите често стават причини за разводи, а не рутината в семейния живот и натрупалите се проблеми в брака.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар