Не, не съм безмозъчна! Щастлива съм!

Преди години мъжът ми спечели зелена карта, но тогава аз бях бременна с второто ни дете, не посмях да тръгна и семейството ми остана в България. Тогава първата ми братовчедка Богдана каза, че съм луда и че провалям бъдещето на всички с глупостта си. След известно време тя замина с мъжа си и сина си за САЩ и там се устроиха. И досега, колкото пъти се чуем, първите й думи са, че съм направила огромна грешка, а мъжът ми бил за убиване, че слушал безмозъчната си жена. Само защото Богдана ми беше като сестра, продължих да общувам с нея.

От началото на лятото тя запя друга песен – че не я чувам какво ми говори и пак правя глупост след глупост. Най-голямата – лошо възпитавам децата си, особено големия си син, който е на 18 г. Като го хрантутя и му давам всичко наготово, ще има много да си патя. Трябва да го пратя да работи, да види как се изкарват парите, а не как се харчат. Това е обвинението й, с което започват или свършват разговорите ни. Не пропуска да ми даде за пример себе си и сина katyaси, който започнал да работи още като ученик, а в кафенето, където сервирал, много го ценели и добре му плащали. Ходел и в някакъв супер в събота и неделя, за да изкара и нещо допълнително. Писна ми от вечната й правота и я попитах тя кога все пак вижда детето си, кога говори с него, дали някога излизат заедно? Светкавично ме отряза – това били български лигавщини. С подобни глупости нашите деца никога нямало да станат хора. Ядоса се и изчезна от скайпа.

А аз исках да й кажа, че и двамата ми сина работят. С баща им имаме малък бизнес и за много неща разчитаме на тях. Малката подробност е, че не им плащаме заплати – нито на час, нито на ден. Вкъщи парите стоят на едно място, момчетата знаят с какви джобни разполагат и ако им трябват допълнително, когато имаме, им даваме. Всичко – от плановете за деня до разширението на автосервиза и ремонта на покрива – ние обсъждаме четиримата.

И друго мислех да кажа на братовчедка си, но не успях – най-хубавите три дни от лятната ни почивка на морето бяха, когато се събрахме цялото семейство. Не знам по нейните сметки това колко долара струва, но по моите няма цена.

Катя

Пишете ни на po.krasivi@gmail.com

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар