Христо Мутафчиев разказва за инсулта си в пиеса

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Актьорът Христо Мутафчиев ще разкаже в постановка за инсулта си, който стана през 2010 г. Тя е написана от колежката му и близка приятелка Яна Борисова. Шефът на съюза на артистите разкрива, че е започнал репетициите на пиесата „За теб“ на 4 октомври заедно със Станимир Гъмов. Двамата ще играят ролята на братя, а премиерата ще бъде на 5 декември на Открита сцена „Сълза и смях“.

Терапия

Пиесата „За теб“ е вдъхновена от книгата „Да бъдеш Христо Мутафчиев“, която излезе през 2011 г., и е написана от Яна Борисова по разкази на самия актьор.

„За мен писането на книга беше арттерапия“, признава Мутафчиев и споделя, че разказвайки за сполетелия го изневиделица удар, се опитва да предпазва свои колеги, приятели и неприятели от това, подтиквайки ги да се замислят за начина си на живот. Шефът на артистите разкрива, че някой ден би снимал и филм за живота си.

„Може да е нахално и цинично, но в света няма аналог да бъде написана пиеса за актьор, който е преживял такова нещо и е оживял. И на всичкото отгоре този актьор сам да изиграе ролята, която му е отредена при написването на пиесата“, разкрива Мутафчиев пред в. „Телеграф“. Инсулта той получи в Бургаско по време снимките на филма „Миграцията на Hristo-Mutafchievпаламуда“.

Роля

Христо Мутафчиев ще наследи и покойния Тодор Колев в ролята на Топузов от емблематичната пиеса на Иван Радоев „Човекоядката“. Репетициите на спектакъла са в разгара си, а премиерата е замислена за октомври на сцената на Малък градски театър „Зад канала“.

Режисьор на постановката е директорката на трупата Бина Харалампиева. В останалите роли ще се изявяват Филип Аврамов, Петър Калчев, Емил Котев, Евгени Будинов, Христо Пъдев, Ирини Жамбонас, Василена Атанасова, Албена Михова, Светлана Янчева и Илка Зафирова. Човекоядката пък ще бъде младата певица Прея Осасей, която нашумя покрай тв риалитито „Музикална академия“. За мнозина образът на въздесъщия другар Топузов е едно от най-силните театрални постижения на Адама в края на 70-те години. А за пиесата се говори, че е сред най-играните и скандални родни творби, писани преди повече от 30 години. Навремето самият Тодор Живков присъства на премиерата в Театър „София“ и накрая дори бурно аплодира актьорите.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

2 коментара

  1. Атанаска иванова says:

    Здравей. Как да се излекувам от парализа лява ръка и крак след инсулт моля пишете ми

  2. Атанаска иванова says:

    Здравей как да сеизлекувам след инсулт паралист на леви накраиници .рака и крак в ляво моля за помощ

Добавете коментар