Той гадже ли ми е, или просто добър приятел?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Нещата, свързани с любовта, са такива, че никога не си сигурен дали си наистина влюбен, или просто си маскирал някакви други емоции като това ултимативно чувство

приятел В началото може да е малко заблуждаващо, но с течение на времето се учим да различаваме нюансите на интимността. Как да се предпазим от обърквания, що се отнася дали изпитваме обич, или просто привързаност.

Грижа

Да обичаш или да харесаш някого, е приказно усещане, но ако има и кой да те обича, направо е вълшебно. Всички искаме да значим нещо за някого и да бъдем избрани сред възможностите на безкрая. Но често бъркаме грижата с любов. Това, че този, когото гледаме влюбено, се държи добре с нас, не означава, че си е загубил главата в облаците.

Близки отношения

Дългогодишната история и добрите отношения с някого може да доведат до объркване, че сме влюбени в него. Толкова сме свикнали с непрекъснатото му присъствие в живота ни, че това обърква нашите сетива.

Физическо привличане

Често си мислим, че химията на телата е любов. Много отношения са базирани само и единствено на физическото привличане. Обикновено те приключват след поредния оргазъм.

Страх от самота

Самотата е голяма подбуда да търсим френетична връзка с някого и на всяка цена. Водени от страха да останем сами, търсим комфорт и подкрепа от хората, които са в непосредствена близост до нас. Това често е причина 3а започване на отношения по грешните причини, което почти никога не води до любов.

Зависимост

Зависимостта често може да бъде сбъркана с любов. Когато човек достигне критична точка от ежедневието си и стане зависим от някого, който му помага я финансово, я емоционално, често започва да изпитва чувство на благодарност, което бърка с любов.

Отговорност

Случва се да се усещаме отговорни за щастието и благосъстоянието на някого, който ни е близък, но чувството за отговорност не е любов. Да се грижиш за добруването на някого, е част от любовта, но не е фундаментът, който ни кара да усещаме пеперуди из цялото тяло, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар