10 заповеди на червилото

Червилото, както и устните, имат своите изисквания за по-дълготрайна и красива употреба

червило 1. Отнасяйте се с устните си така, както с кожата на лицето си. Свалете червилото, ексфолирайте, овлажнете. Повторете отново.

2. Когато решите да акцентирате на устните си, не слагайте прекалено много грим на очите. Както навсякъде и тук нещата опират до баланса.

3Изберете правилния цвят. Не всички нюанси са подходящи за вас. Различният тен на кожата изглежда по-добре, когато използваме точния колорит на червилото. Затова избирайте внимателно.

4. Използвайте основа. Тя ще ви даде възможност по-дълго да имате бляскави устни по време на бизнес срещи, на обяд, на среща с приятели, след работа.

5. Моливът за устни може да е най-добрият ви приятел и най-лошият ви враг. Ако изберете правилния цвят, ще бъдете неотразими през целия ден. Но ако решите да заложите на грешния, то тогава рискувате да заприличате на Гуен Стефани от времето, когато пееше Don’t speak.

6. Започнете от средата. Това ще помогне на ръката ви да бъде по-стабилна, когато стигне до краищата, върху които най-много се забелязват грешките.

7. Щрихирайте. Ако сложите допълнителен пласт по
средата на долната устна, това ще отрази светлината и ще направи устните ви да изглеждат по-плътни и красиви.

8. Слагайте червило не на всяка цена. Ако излизате на напитка с приятели или на вечеря, по-добре Задръжте с нанасянето му. Не искате през цялото време да си мислите имате ли достатъчно козметичен цвят върху устните си или дали случайно спагетите не са размазали малко от червилото върху брадичката ви.

9. Махайте червилото преди лягане. Ако не заради друго, то поне заради белотата на възглавницата, която има притегателна сила за него.

10. Почивайте си от него от време на време. Нека поне веднъж в седмицата устните ви да останат с естествения си цвят. Това ще им помогне да свалят мъртвите клетки от себе си, да се хидратират и да изпиете сутрешното си кафе без следи от червило по чашата, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар