Вътрешната грижа за здравето се отразява и на красотата

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Нанасянето на витаминни кремове, лосиони, гелове непосредствено върху лицето и тялото не е достатъчно

кожа Кожата трябва да се обогатява и отвътре. Най-добрите приятели в този процес (освен зеленчуците и плодовете от хладилника) са многобройните витаминно-минерални комплекси. Всички витамини от групата В стимулират обменните процеси в кожата, витамин А я прави кадифена и еластична, вит. Е я снабдява с кислород, забавя процеса на образуване на бръчки, калцият укрепва ноктите, магнезият подобрява храненето на клетките… И това далеч не е пълният списък!

В по-студените дни цялото ни обогатяване с кислород се свежда до общуването с климатика в консервирания офис. Не забравяйте, че кожата трябва да диша, затова се старайте да не пренебрегвате всяка възможност за разходка в парка или в гората.

Кожата на ръцете. Непременно носете ръкавици, по-често нанасяйте подхранващ крем и правете масаж на своите две помощнички.

Косите също са кожа (по-точно – видоизменен епидермис). Следователно сме просто длъжни да обърнем внимание и на грижите за тях.

Особено често проблеми с косите имат хората, които не обичат да носят шапки и качулки. При ниски температури кръвоносните съдове се свиват, а циркулацията на кръвта в кожата на главата се забавя. В резултат косите оредя ват, омазняват се в корените и „цъфтят“ в краищата, б такъв случай неизменни са специалните балсами и шампоани.

Откажете се от пластмасовите четки за ресане: косите се наелектризират(както и от синтетичните дрехи), стават непослушни и чупливи.

И накрая… усмихвай се!

През есента може да се живее и без кремове, маски, шампоани и т.н., но без добро настроение, позитив, оптимизъм и вяра в това, че есента ще отмине, едва ли. Усмивката е единствената крива, която изправя всичко: и рН-баланса, и осанката, и стълбчето на термометъра, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар