Невероятни места по света!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Разходете се по тези забележителни феномени, които избрахме за вас!

Манастирът Агиа Триас се намира в северната част на централна Гърция. Той е в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Небостъргач-полумесец – Crescent Moon Tower – Дубай.

 

Това е уникален геоложки феномен, известен като Danxia landform. Тези явления могат да се наблюдават на няколко места в Китай. Този пример се намира в Zhangye, провинция Гансу. Цветът е резултат от натрупване в продължение на милиони години от червен пясъчник и други камъни.

Тази дупка в пътя може да е създадена, за да убива скоростта по него, а може да е изпитание и за лудите, които карат тук  – нека знаят какво ги чака!

Потънал кораб в Антарктида

В природата има много интересни животни и насекоми. Това е прозрачна пеперуда.

Този кон от Турция е обявен за най-красивия в света!

Това е рядко метеорологично явление и се нарича skypunch. Когато хората виждат това, те мислят, че идва краят на света. Ледени кристали се формират над перести облаци на висока надморска височина, а след това падат надолу като пробиват дупка в облачната покривка.

 

В Санта Марта – бедняшки квартал в Рио де Жанейро, е реализиран проект за ефектно боядисване на сградите. Тридесет и четири къщи са боядисани в ярки нюанси, предназначени да изглеждат като лъчи, които се разпространяват от къща на къща.

 

 

Това са най-красивите сгради в света!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар