Накарайте ги да ви чуят! – продължение

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Не прекалявайте с увода

разговаряне

Не се опитвайте да залеете с информация, която на вас ви се струва съществена, но разсейва вниманието на другите. Минете на темата, която искате да дискутирате, по-бързо и без моткане. Не бъдете изключително обстоятелствени. Обяснявайте с по-малко думи. Когато кажете нещо сложно, шансът хората да не ви разберат, е огромен. Преди да започнете да говорите, помислете минута какъв подход ще използвате, за да предадете посланието си по простичък начин.

„Прочетете“ събеседниците си

Ако говорите на по-голяма група хора, а те блеят през прозореца, пишат съобщения, драскат си нещо по тефтерите, значи имате ораторски проблем. Вместо да увеличите обема на думите, спрете да говорите. Задайте въпрос, намерете начин да разберете, ако трябва с налучкване, какво би било интересно на аудиторията. Освен това много е важно дали вашата публика е правилната за това, което искате да споделите. Ако искате да убедите компанията си в особеностите на лова и риболова, а те са заклети вегани, няма значение колко сте красноречиви и колко добре артикулирате. Мисията някой да ви чуе е обречена на неуспех.

Ако искате хората да ви чуят, първо чуйте тях Когато говорите, фокусирайте се върху теми, които другите намират за интересни. Задавайте въпросите си персонално, използвайки имената на събеседниците си, пише списание „За жената“

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар