Готови ли сте за път?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Казват, че щастието е в малките неща. Същото важи и за пътешествията

пътуване Все едно дали отивате до Корея, Нова Зеландия или Африка, или сте избрали уюта и топлината на малък съседен град или селце. Радостта може да бъде с вас назависимо колко стотинки имате в джоба си и докъде може да ви отведат те. Просто се наслаждавайте на подготовката за пътуването.

МАРШРУТЪТ

Забавленията може да започнат много преди да сте заминали. Как? Разходете се виртуално на избраното място. Гугъл уърд ви дава тази възможност. Така, първо, по-лесно може да се ориентирате в заобикалящата ви среда и, второ, може ефективно да изберете маршрути за разходка. Разбира се, на ваша страна са и всички пътеводители в интернет, които все по-често включват и по-подробна информация за българските забележителности. Няма значение дали планирате обиколка по музеи, или пък кротка семейна ваканция с много сън и вкусна храна. Важно е да следвате вашето усещане за нещата и да не правите компромиси с приемането на спътници, пък били те и приятели, които няма да са в синхрон с вашия ритъм. Все пак да не забравяме, че почивните дни са една твърде малка част от годината. И правилата за тях трябва да бъдат определени от вас.

ПОДГОТОВКАТА

Ако ще пътувате в чужбина, добре е да проучите поне отчасти какви са местните вярвания и обичаи, за да не изпадате в конфузни ситуации. Ето например – решавате да празнувате Свети Валентин в Япония. И… там има традиция само жените да купуват подаръци за своите половинки. Така че, подгответе се. В арабските страни пък е нормално мъжете да се държат за ръка по улиците в израз на приятелство, но не е прието двойките да го правят. Светът е шарен и със сигурност ще намерите още много интересни поводи да му се порадвате от сърце! Самият допир с чуждите култури и разбирания е също повод да чакате отредените дни за почивка с нетърпение.

БАГАЖЪТ

Обичам да пътувам, но да стягам багажа е ужасно досадно! Ясно е, че повечето от нас съвсем открито си признават този простичък факт. Само че точно подбраните дрехи и вещи ни гарантират наистина безоблачно пътешествие. Особено ако планираме да изкачим някой планински връх за първи път или пък разполагаме с ограничен бюджет, в който не може да се включи ново яке например. Към важните удобни обувки и комфортни и топли дрехи не забравяйте и лекарствата от първа необходимост.

И ЗА ФИНАЛ…

Освен шарен светът е и вкусно място. Защо например, вместо да носите обемни и скъпи подаръци, не си донесете у дома любопитна рецепта за някой местен специалитет? Така кулинарното пътешествие ще продължи много след завръщането ви. Действително е приятно някой да се грижи за теб и да ти поднася храната, но и да си спомните и да помечтаете, готвейки я, също си има своя чар. Все пак щастието може да е в това малко листче хартия, в усмивките, които ви носи то и, разбира се, в новите планове за следващите близки или далечни дестинации, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар