Това са най-интересните кухненски поличби!

С приготвянето и приема на храна са свързани множество поверия и поличби

сол Когато приготвяте храната, първата лъжица от ястието трябва да сипете в чиния и заедно с дървената лъжица да оставите до вечерта. Сред славяните това се смятало за угощение на домашния дух, а в Индия и Китай – за божествата-покровители. Но целта е добри духове ще пазят жилището от лоши хора и тъмните астрални същности.

Всички народи твърдят, че храната трябва да се приготвя в добро настроение, с добро чувство към този, който ще я употребява. Тогава тя ще е не само по-вкусна, но и ще се усвоява по-добре. Индийците се отнасят към енергетичната чистота на храната толкова трепетно, че при тях готвачите били само представители на жреческото съсловие, свободни от зли и греховни помисли. Според индийските представи най-възприемчиви към мрачната енергетикаса месните и млечните продукти, а в най-малка степен – зеленчуците.

Всички знаят, че да се разсипе сол, не е на добро. Но всичко може да се размине, ако от разсипаната сол се хвърлят три щипки през лявото рамо или се разсмеете. А ако неволно сте разсипали захар, това води до нещо хубаво – приятна среща или помирение. Китайците имат своя по-личба и по отношение на пипера:ако го разсипете, значи вашият любим ви изневерява.

Неволно разлетият чай означава добри изненади. В Индия не бива да разбърквате чая в чашката, особено ако вече сте отпили от него – това може да донесе нещастие. Чаените листенца образуват рисунката на вашето близко бъдеще и ако го размътите, то няма да се подобри.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар