Има няколко теории за изчезналия самолет от Куала Лампур

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

На 8 март 2014 г. международен полет  на авиолиниите от Малайзия – 370 започва своето пътуване от международното летище на Куала Лумпур и се насочва към местоназначението си – международното летище Beijing Capital. 

Но този съдбоносен полет никога не стига до местоназначението си, защото изчезва в рамките на един час от своето излитане. Започва голямо издирване, което продължава и до днес и още не се знае какво се е случило с него. Вече има доста теории дори на екстрасенси и теоретиците на конспирацията какво може да е станало. Ние ви предлагаме някои от по-интересните:

1. Откраднат

Не изглежда невероятно, но е интересен начин за кражба, ако е станало така. Един от пътниците може да е получил достъп до пилотската кабина и е взел контрола над полета. Или са заплашили пилотите да сменят курса.

2. Терористична атака

Самолетът може да е станал жертва на нападение от  терористи“. Терористите биха могли да са сред пътниците, които са завзели полета, след като е бил във въздуха. Разследването всъщност разкри, че двама от пътниците са летели с откраднати паспорти, което прави тази теория доста вероятна. Но никоя терористична група не е поела отговорност, нито е имало искане за откуп.

3. Самоубийство

Интересна теория е, че пилотите може да са извършили самоубийство, като предумишлено са вкарали самолета в морето. Тази теория произтича от факти и подобни инциденти в миналото. През 1997 г. един Боинг 737 е умишлено потопен в океана от пилота, който е възнамерявал да се самоубие, според американски изследователи. Разследването е в ход, за да разбере дали пилотите са имали някакви сериозни психологически проблеми.

4. Прикриват фактите

Интересна теория за изчезването на полет MH370 е, че всички правителства вече знаят какво се е случило с него, но го прикриват от съображения за сигурност. Самолетът може също да е бил по невнимание свален. Но според авиационните експерти, защо толкова много страни ще искат да прикрият нещо толкова огромно е малко неразбираемо. Много интересна теория предполага, че полетът е част от някакъв напреднал научен експеримент (подобно на скандалния експеримент Филаделфия през 1943 г.) и след това е бил разрушен от САЩ, така че да се предотврати попадане в чужди ръце.

5. Отвличане от НЛО

Мистериозното мащабно изчезване без логично обяснение е нормално да предизвика малко чалнатата теория за отвличане от извънземни. Но слуховете, че НЛО е бил забелязан на радара преди изчезването не се потвърдиха. Ако мислим логично, всички интелигентни чужди видове, които желаят да изучават човешката раса няма да го направят в такъв голям мащаб – отвличането от извънземни щеше да е по-дискретно и потайно.

Поради липса на солидни доказателства и с течение на времето всички ние в крайна сметка може да си съставяме всякакви теории. Полет MH370 може да си остане една от най-интригуващите мистерии, която никога да не бъде решена.

 

Добре е да знаете тези две неща, когато летите в чужбина

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар