Плачеща Богородица сплоти вярващите в САЩ

Стотици вярващи се стичат в католическата църква в град Грифит, щата Индиана (САЩ), с надеждата да видят със собствените си очи статуята на Дева Мария, просълзила се след изповед на ученици

 

богородица

Жителите на града отдавна са свикнали са 1,2-метровата статуя на Богородица, която се намира в двора на католическата църква. Наскоро обаче тя се превърнала в място за поклонение на стотици вярващи, които идват да видят сълзите, стичащи се по лицето на светинята.

Новината за просълзилата се Дева Мария съобщили четвъртокласници, които се върнали от църквата след изповед. Когато признали греховете си, учениците напуснали сграда и се спрели до статуята, за да се помолят, когато един от тях забелязал по брадичката на светинята следи от капки вода, стичаща се от дясното й око. Вестта се разнесла мълниеносно и заприиждали желаещи да видят чудото.

Преподобният Теодор Мене смята, че случилото се е проявление на божията любов посредством светицата. Според него, ако статуята обединява хората и ги доближава до Бога, то това е чудесно, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар