9 факта за избелването на зъби, които не знаете!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Желаете ли перлено бели зъби? Перфектно облицовани и бели като сняг? Това е желанието на всички, когато става въпрос за здравето на устната кухина.

Белите зъби просто правят усмивката много топла и привлекателна. Перфектната усмивка е невъзможна без бели зъби. Мръсните зъби могат да ви накарат да се чувствате неудобно, когато в обществото се усмихвате или да говорите.

Избелването на зъбите е популярна процедура в козметичната стоматология, която може да ви помогне да имате перлени зъби. Освен че може да не ви е по джоба, избелването на зъбите също има няколко недостатъците. Ето някои факти за избелването, които могат да ви заинтересуват.

1. Процедурата работи само на естествените зъби. Изкуствените импланти като корони, фасети и т.н. не се поддават на избелване!

2. Избелване на зъбите е строго забранено за бременни и кърмещи жени, което означава, че има скрити вреди!

3. Хората, страдащи от заболявания на венците, трябва да стоят настрана от избелването на зъбите. Зъболекарят трябва да ви информира за вредите, които могат да ви сполетят!

4. Повтарящата се процедура може да причини непоправими вреди на зъбите. Уверете се, че поддържате здравето на устната си  кухина, за да не ви се налага често да избелвате зъбите.

5. Избелването на зъбите с паста и ежедневното почистване на зъбите ще премахне петната по тях без да се налагат специални процедури.

6. Избирайте здравословна и непреработена храна, за да не залепват по зъбите ви вредни консерванти и оцветители.

7. Много често срещан проблем след избелването на зъбите е това, че стават чувствителни на допир с храна и течности.

8. Използвайте домашни средства 1 път в месеца за избелване – сода за хляб или лимонов сок.

9. Жълтите зъби, оцветени от пушенето на цигари, лесно се избелват. Но тази козметична процедура не е много ефективна при сиви зъби.

 

 

Запазете красивата си усмивка!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар