Райската ябълка и азиатската круша са перфектни разкрасители!

Тези два плода от Азия имат изключително големи способности да помогнат за подмладяване на кожата и за заздравяване на целия ви организъм.

Райска ябълка 

Този плод с ярко оранжев цвят е сладък и сочен, когато е узрял. Ако усетите леко горчив вкус и почувствате стипчиво усещане, означава че райската ябълка или не е узряла все още или просто не е добра. Съдържа огромно количество фибри и антиоксиданти, включително витамини A, C, B комплекс и B6, бета каротин, манган и ликопен. Това са най-добрите природни борци срещу свободните радикали.

Включете райската ябълка редовно в храната си и ще забавите процеса на стареене. Тя е много добър помощник в борбата срещу рак, затлъстяване, сърдечни проблеми, високо кръвно налягане, висок холестерол, възпаления, инфекции и лошо зрение.

Императрици и принцеси в Китай от векове използват райска ябълка за грижа за кожата, като се позоват на ползите от освежаване и овлажняване. Вземете няколко парчета от прясна райска ябълка и намачкайте с вилица, за да се образува каша. Внимателно разтрийте цялото лице в продължение на няколко минути и оставете за около 15 минути преди да изплакнете със студена вода.

Азиатска круша

С кожа, която варира от светло до тъмно кафяво, азиатската круша (известна също като японска круша) прилича по форма на ябълка и има вкус на круша. Една азиатска круша, обаче, е далеч по-сочна (а понякога и сладка) от обикновените ябълки или круши.

Високото съдържание на фибри и витамин C в азиатските круши подпомагат  храносмилането, здравето на очите, здравето на сърцето, понижават холестерола и подкрепят здравословната загуба на тегло.

Отрежете две кръгчета от азиатска круша и поставете върху всяко око – това е перфектен компрес за премахване на тъмните кръгове и подпухналостта около очите. Оставете да действа 15 минути и изплакнете лицето си със студена вода. След това нанесете хидратиращ крем.

 

 

6 съвета против киселини в стомаха и 1 рецепта за лечение

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар