Разкарайте тъмните кръгове и освежете подпухналите очи ето така!

промоции

Тъмните кръгове и подпухналите клепачи придават уморен вид на лицето

 

тъмни кръгове

Най-скоростният начин за освежаване е охлаждащата маска за очи, които фирмите предлагат в изобилие. Вечерта преди да си легнете, я сложете в хладилника. На сутринта я поставете върху очите и се отпуснете с приятна музика. Ако нямате под ръка такава маска, изстудете две торбички черен чай и ги поставете върху клепачите. След това намажете лицето със зехтин и с потупващи движения активирайте лимфата.

Тялото се нуждае от сух масаж с четка с естествен косъм. Започнете от краката с кръгови движения в посока нагоре. След тях -ръцете, на края – седалището. Така ще раздвижите кръвообращението и ще усетите прилив на сили.

Ефикасен е масажът със струя студена вода. Описвайте кръгови движения, докато кожата леко порозовее. Контрастният душ също освежава – редувайте топла със студена вода, като завършите със студена. След като се подсушите, напръскайте тялото със тонизиращ спрей.

Ако сте с пищно деколте, не забравяйте, че шията е най-големият издайник на годините. Освежете я с маслени контрастни компреси. Потопете парче 3-слойна марля в зехтин, затоплен на водна баня, леко отцедете и го поставете на шията за 10 минути. След това го заменете със студен маслен компрес. И така няколко пъти. После си направете млечна маска, която хидратира и леко изсветлява.

И още един трик: не пропускайте вълшебното кубче лед. Ползвайте го за лицето и за шията. След него нанесете хидратиращ крем, пише вестник „Всичко за семейството“.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар