15 интересни факти за САЩ

За тези от вас, които са любопитни да научите повече за САЩ сме подбрали някои готини и невероятни факти.

1.  Английски се говори в цялата страна. Но вярвате или не, САЩ не разполагат с официален език. Независимо от това, всички държавни служители са задължени да говорят английски.

2.  Според закон в Небраска не може да се плюе срещу вятъра. Този закон определено се квалифицира като много странен.

3.  Федералното правителство е собственик на почти 32% от земята в САЩ.

4.  Вярвате или не в Пенсилвания един човек трябва да получи писмено съгласие от съпруга или съпругата си, за да си купи алкохол. Как ви се струва??

5.  Американците консумират средно по 350 пици в секунда!

6.  Има винарни, присъстващи във всичките петдесет американски щати.

7.  Всеки американец притежава средно 9 кредитни карти, включително за банка, газ, електричество и т.н.

8.  Когато става дума за заетост, Wal-Mart е първия по големина работодател в цяла Америка с трудова сила над 2,2 милиона души. Браво, Wal-Mart!

9. Ню Джърси е най-населения щат и има население от 1143 души на квадратна миля. Статуята на Свободата се намира в Ню Джърси.

10. Максималната температура, регистрирана някога е в Death Valley (Долината на смъртта), Калифорния и температурата се повишава до 56 градуса по Целзий.

11. От друга страна, най-ниската температура, регистрирана някога е била -62 градуса по Целзий в Проспект Крийк (Prospect Creek), Аляска.

12. Тук е най-високата планина в света! Тя е Мауна Кеа и се намира в Хаваи. Издига се на 4205 м надморска височина, но ако се измери от основата си на океанското дъно, се оказва, че е най-високата на планетата – с 10 километра повече от Еверест.

13. Най-голям брой милионери има в Лос Аламос, където 9,7% от неговите жители са милионери!

14. Най-много консумация на алкохол има в Ню Хемпшир, а най-много консумация на бира има в Северна Дакота. От друга страна, Юта има най-ниската консумация на глава от населението на бира.

15. Най-много барове на глава от населението има в Чикаго, Илинойс.

 

 

В американско градче никой не умира от инфаркт. Защо?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар