Оказа се, че съм грешката на родителите ми

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Момиче на 22 г. съм и все още живея с родителите си. Но след поредния семеен скандал мисля, че е време да се махна от вкъщи.

аборт, грешка, издънка, нежелано дете

И без това не чувствам тристайния ни апартамент като свой дом. Родителите ми са млади, все още работят и знаят как да се за­бавляват. А към мен се отнасят като към някакво недоразумение, което само им разваля кефа.

Не помня някога да са ме прегръща­ли, да са ме целували, да са ми казвали: „Браво, моето момиче, гордеем се с теб!“ Не ме обичат и лошото е, че ми го показват по всякакъв начин, а веднъж дори ми го казаха в очите. Не знам как­во пак бях ги ядосала, когато мама из­пусна: „Фу, как можа да се скъса пре­зервативът, та да се пръкнеш!“ Нима това са думи на любяща майка? Аз мис­ля, че не. И като не ме е искала, да беше направила аборт или да ме беше дала за осиновяване. Може би хората, които щяха да ме приберат, щяха да се отна­сят по-мило с мен. Защото истинските ми родители не са ми дали една стотин­ка през живота ми досега и не са ми купили нищо. А когато отворя хладил­ника да си взема нещо за ядене, започ­ват да мърморят, че съм готованка, коя­то яде от храната им.

Докато бяха живи баба и дядо, ми да­ваха джобни, купуваха ми учебници и тетрадки, дрехи. Благодарение на тях сега съм студентка, защото преди да почине, дядо ми даде номера на смет­ка, която беше открил на мое име. В нея имаше няколко хиляди лева, благодаре­ние на които кандидатствах и успях да стигна до четвърти курс. Ще ми стигнат да завърша и магистратура. Трябва само да си намеря работа, да започна да получавам някакви пари и се изна­сящ. Едва ли родителите ми ще усетят липсата ми, по-вероятно е да си от­дъхнат с облекчение и да направят ку­пон. А това те го умеят прекрасно.

Грешката

 

 

Истинската майка на детето ми ме изнудва цял живот

 

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар