Как да изберем дезодоранта си?

промоции

Изискването към дезодорантите отдав­на не е само да ароматизират кожата.

дезодорант, парфюм, рол-он

Неприятната мириз­ма и следите от изпотяване под мишниците причиня­ват голямо неудобство и ни се иска да се справим с този проблем за часове, и то само с едно използване на дезодоранта В ефектът от ароматизаторите да е по- дълготраен, а и да не оставят неприятни следи по дрехите и по кожата. Как да избе­рем дезодоранта и защо да предпочетем спрей, рол-он или стик? Интересува ни кои дезодоранти са най-ефикас­ни и се справят с обилното изпотяване и неприятната миризма, без да оставят бели петна по дрехите?

Това, което трябва да зна­ем, е, че потенето е нормална телесна функция, която ре­гулира температурата на тя­лото, а неприятната миризма се получава при контакта на потта с бактериите по по­върхността на кожата. Зато­ва освен дезодорант, лятото изисква хигиена и дрехи от естествени материи.

ДЪЛГОТРАЙНОСТ

Това е първото условие към дезодорантите – да се чувстваме свежи дълго време и да ухаем приятно. Има специални съставки, които забавят процеса на изпотяване, ко­ето от своя страна намалява количе­ството бактерии, отговорни за неприятната ми­ризма на пот. По-високото съдър­жание на спирт и парфюмерийните съставки опреде­лят продължител­ността на аромата на дезодоранта и неговия ефект. Наличието на антибактериални цинкови соли контролира изпо­тяването. Део-стиковете обикновено съдържат съединения на алуминия, които правят кожата неблагоприятна за развитие на бактерии, вари­антите стик и рол-он са по-практични и удобни за упо­треба.

СУХОТА

Новото поколение дезодоранти свиват каналчетата на жле­зите и така блокират напълно отделянето на пот. Те осигурят сигурност и комфорт часове наред, но запушват порите и пречат на изпотяване­то, което е естествен охлаждащ процес за човешкия организъм.

Нежната текстура на ароматизаторите за тяло не оставя мокри следи по кожата, благо­дарение на абсорбира­щата минерална пудра в тях, която като гъба попива влагата. Тези съставки са способ­ни да погълнат вода, надминаваща 350 пъти тяхното тегло за 14 се­кунди. Този мигновен ефект не оставя никак­во чувство за влага и мокрота.

Не пръскайте луксозни парфюми под ми­шниците, защото те не са създадени с тази цел. Най-подходящи срещу изпотяването са дезодорантите (антиперспирантите), защото оказ­ват комплексно действие върху регулирането на изпотяването и върху неприятната миризма на пот.

 

                             

ЛИПСА НА ПЕТНА

Дезодорантите могат да оста­вят бели или жълти кръгове по дрехите. Оцветяването се дължи на взаимодействието на спирта с алуми­ниевите соли, парфюма и минералните пудри. За да се избегне този проблем, все повече продукти са без наличи­ето на спирт в състава си. Новите технологии внасят постоянни подобрения в тази насока.

 

КОЕ ДА ИЗБЕРЕТЕ!

Спрей в традиционен флакон: той е приятен и предпочитан – с едно пръскане получавате желаната свежест.

Рол-он – той е в удобен флакон и има приятен аромат. Оставя усе­щане за нежна и мека кожа, като дезодориращият слой предпазва от възпаления. При употребата изчакайте малко, преди да се обле­чете, за да не се образуват петна по дрехите.

Стикът е с по-дискретен аромат, ефикасен и спиращ изпотяването. Веднага след поставянето се чувст­вате сухи и защитени. Парфюм-дезодорант те имат по-слабо и краткотрайно дезодориращо действие и се препоръчват при незначително изпотяване.

 

 

Как да изберем козметиката за по-малките момиченца?

 

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар