Коя козметика изчиства най-добре лицето?

Новата козметика е с алфа хидрокси киселини (АХА)

 

алфа хидрокси

Те са съединения на захари, извличани от натурални продукти. Най-оборотна е гликоловата киселина, в природата я има в зеленото грозде, захарната тръстика. Млечната се извлича от боровинките, ананасите, млякото. Маликовата е от ягодите и папаята, тартаровата (винена) – от гроздето и пасифлората. Лимонената освен в самите лимони се съдържа в портокалите и черния касис. Компаниите лансират цели серии с АХА киселини – почистващи и овлажняващи продукти, маски, гелове.

Главната козметична роля на плодовите киселини е излющването на кожата. В зависимост от концентрацията пилингът може да е повърхностен и дълбок (в дермата). При лекото излющване се премахват мъртвите клетки от епидермиса, активира се обновяването на кожата, премахват се пъпчици, черни точки, заличават се пигментните петна. Кожата се изглажда и тенът се избистря.

Дълбоката ексфолиация, която се прави от специалист и с висок процент плодова киселина, стимулира синтеза на колагенови и еластинови фибри, намалява дълбочината на бръчките. Повлиява и дължината на стрийте. След процедурата слънцезащитният крем е задължителен и има период на възстановяване, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар