Билкови еликсири за естествена красота

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

През последните години все повече хора се интересуват от здравословния начин на живот и козметичната промишленост започна да предлага повече продукти за тях

 

лайка

Модерно е да се ползват кремове, лосиони и тоалетни млека на билкова основа.

Кои билки са подходящи за вашия тип

Най-подходящият крем, който доказано маха досадното акне, е с невен. Лековитото растение почиства в дълбочина, успокоява чувствителната, раздразнена и сърбяща кожа. Предотвратява изсушаването и напукването й. Благодарение на антисептичното си действие кремът с невен е пръв помощник и срещу сухата, чувствителна и увредена кожа. Той предотвратява окислителните процеси, преждевременното стареене на кожата и появата на най-нежеланото от всички жени – бръчки, като придава еластичност. Кремчето с невен се предлага и в комбинация с витамин Е, което го прави още по-полезно и вкусно за жадната кожа. Подходяща основа е за полагане на грим.

Лайката лекува

Екстрактът от лайка в кремовете подсилва тяхното действие с успокояващо, противосърбежно, противовъзпалително, антибактериално и антисептично действие, обяснява пред списание За жената народната лечителка Мария Чолакова. Малките жълто-бели цветчета помагат на сухата кожа да възвърне своята свежест. Лайката лекува раздразнената повърхност на лицето, помага при рани и пъпки.

Белият равнец стимулира

Билката със ситни бели цветчето се кипри в кремове и мехлеми, защото възстановява киселинно-алкалния баланс и овлажнява кожата. Тя стимулира кръвообращението по повърхността на лицето, което воли до противовъзпалителен, успокояващ и антисебореен ефект. Белият равнец стяга порите и тонизира кожата. Обикновено на пазара се предлагат кремове с бял равнец и салвия. Тази комбинация е силно препоръчителна за успокояване на кожата и след бръснене, пише списание „За жената”.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар