Премахнете пъпката за 24 часа, ето така!

Пъпките са смущаващи и разочароващи. Ако имате пъпка на лицето си и не знаете как да се справите бързо с нея, опитайте нашите лекове.

Ще намалите подутината и ще свиете размера на пъпката без да я дразните допълнително.

Паста за зъби

Един лесен начин да се свие пъпката през нощта е чрез използване на обикновена паста за зъби. Не използвайте паста за зъби с гел. За да се излекува пъпчицата за 24 часа, сложете малко паста за зъби в края на чист пръст и поставете директно на пъпката. На сутринта измийте пастата за зъби с топла вода и подсушете леко с мека кърпа.

Аспирин

Поставете четири или пет обикновени аспирина (без покритие) в малка купа. Добавят се две супени лъжици вода и се оставят да се разтворят, като ги натискате с лъжица. Така се получава паста, която нанесете на пъпката и оставете да действа за 10 минути. Изплакнете с топла вода. Това би трябвало да намали значително пъпката до следващата сутрин. Аспиринът е противовъзпалително и ще я изсуши.

Бензоил пероксид

Една от най-честите съставки в лекарствата против акне е бензоил пероксид. Той премахва  пъпките чрез намаляване на бактериите, които ги причиняват. Също така ефективно изсушава пъпките. Имайте предвид, че това не е натурален продукт, а чиста белина, която може да се отрази зле на кожата ви. Така че го използвайте само ако нямате чувствителна кожа, като нанесете малко от него върху пъпката и оставите да престои цяла нощ.

Масло от чаено дърво и мед

Маслото от чаено дърво е естествено средство против пъпки и добър антисептик, но е доста силно. Поради това препоръчваме да се смеси с мед. Разбъркайте 3-4 капки масло от чаено дърво с 1 ч.л. мед. Нанесете сместа върху пъпките, като предварително добре сте измили участъка. Оставете да подейства през нощта, а на сутринта измийте с хладка вода.

 

 

Билки, които помагат при мазна кожа

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар