Мъжете след 45 години – посребрени коси, палави очи

Дори и дядовците с бастуни се заглеждат след хубавите жени

 

мъж красив

45-55 години – относително затишие

Мъжът още по-силно, отколкото преди кризата, започва да цени здравия тил. Още повече че все още се чувства силен и здрав, а и децата са пораснали. Той сякаш отново преоткрива своята спътница в живота. На преден план излиза духовното общуване.

Мъжът започва да търси емоционална връзка извън брака. С наближаването на петдесетте той усеща първите признаци на угасването на мъжката сила. И поголовният секс за него се превръща в символ на това, че той „все още може“. А общуването с нимфетките повишава самооценката му. Макар че това си е чиста проба мошеничество, тъй като младата и неопитна дама лесно може да бъде очарована от опитен мъж.

Най-добре е на тази възраст мъжът да бъде зает с нещо: строителство на вила, ремонт на дома, възпитаването на куче. Главното условие е да му е интересно. Няма да навреди и малко безумие. Организирайте му екзотичен пикник, изтанцувайте му белиденс, демонстрирайте му нова поза в леглото – ще му хареса…

55 -60 години. На всекиго – според заслугите

Мъжът е практически безопасен. Той става леко егоистичен, но егоизмът му е по-скоро социален, привързан към дома, към семейството. Съпругата се превръща от приятелка в роднина, в човек, когото познаваш отвътре и отвън. Но ако на 30 – 40 години
въпросното „отвътре и отвън е огромен минус, след 60 се превръща в плюс – онази нишка, която е невъзможно да бъде разкъсана. Добре ви е заедно? Чудесно. Ако няма топлина и взаимно разбиране, мъжът просто ще се оттегли във вътрешна емиграция, скъсвайки контакта със съпругата и семейството. Класически пример е заминаването на вилата и целогодишното пребиваване там.

Ако не ви харесва този сценарий, дайте на съпруга си да разбере, че ви е нужен. По-често го търсете за помощ, като при това не забравяте да му благодарите.

Над 60. Изстрадана мъдрост

Съпрузите трябва да имат нещо общо: било то вилата, възпитаването на внуците, разходките вечер…
Разбира се, такова възрастово деление е доста условно. При някои социалната зрелост не настъпва и след 50 години и до края на дните си някои господа търсят мястото си в живота, опитват се да се самоизразят. А други и на 25 се усещат напълно реализирани личности. Но изключенията само потвърждават правилото, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар