8 ползи за кожата от масаж със суха четка!

Сух четков масаж означава ексфолиране на тялото със суха четка.

Някои органи в тялото имат нужда от стимулиране, за да работят по-интензивно за детоксикацията на организма ви. Масажът със суха четка стимулира тези органи. Започва се от краката и се масажира в посока към сърцето с вертикални движения. На задните части и корема движенията са кръгообразни. Не се прави на деколтето и лицето, както и на нежната част на гърдите. Четката трябва да бъде направена от естествен косъм. Ето какви са ползите от този масаж:

Стимулира лимфната система

Масажът въздейства върху меките тъкани, за да стимулира премахването на излишните течности и продукти от обмяната на веществата по лимфните съдове. Стимулирането протока на лимфата усилва циркулацията и натрупаните токсини се изхвърлят с урината.

Стимулира кръвообращението

Като стимулира кръвообращението, масажът със суха четка помага да се отървете от запушените пори. Така помагате на кожата си да усвоява хранителните вещества ефективно. Това не е всичко – доброто кръвообръщение предотвратява появата на разширени вени.

Намалява целулита

Чрез увеличаване на притока на кръв към кожата, масажът я стяга, а това намалява появата на целулит. Редовният масаж предотвратява появата на нов целулит и забележимо намалява съществуващия.

Много полезен за хора с по-заседнал начин на живот

Ако прекарвате повече време пред компютъра, масажът със суха четка е това, което ще раздвижи кръвта ви. Схващането на врата и раменете изчезват, благодарение на увеличения приток на кръв и това ви прави по-енергични.

Тонизира мускулите
Чрез стимулиране на нервните окончания, сухата четка помага за тонизиране на мускулите. Освен това работи за правилното разпределение и усвояване на мазнините. Хората, които нямат възможност да спортуват, трябва да се възползват от предимствата на този масаж.

Укрепва имунната система
Масажирайки тялото си със суха четка вие нормализирате производството на мелатонин – хормонът, който играе положителна роля за укрепване на имунитета. По този начин организмът ви се справя по-лесно с всяка болест.

Премахва мъртвите кожни клетки
Чрез масаж със суха четка вие премахвате мъртвите клетки от кожата си, което я прави еластична, стегната и блестяща.

 

 

Масаж при бронхиална астма

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар