Целувката – израз на любов и на предателство

Целувката пренася енергии

целувка

Лекарите гледат на целувката съвсем практично и ни насърчават с факти като този, че целувката стимулира имунитета, защото чрез обмяната на малко количество слюнка ние активираме защитните си сили и подобно на реакция към ваксина тялото ни изгражда имунитет срещу вредни бактерии, които може да носи слюнката на партньора.

Духовните учители обаче гледат на целувката в чисто енергиен план. Вярва се, че тя е мощен инструмент за даряване и приемане на енергия, че сливайки устни, ние създаваме портал между съзнанията си, между аурите си и е възможно отприщване на скрити чувства, потискани емоции и дори неподозирани желания. Между двамата партньори се обменя информация, далеч надхвърляща обикновената информация в чисто физичен аспект. Духовните учения обясняват, че чрез дълбока целувка може да се дари информация от нашето минало, подсъзнателни усещания и вярвания. Някои стигат дори дотам да твърдят, че именно с целувка може да се предаде информация и от предишни животи и партньорите да разберат на подсъзнателно ниво дали не са били заедно и в друга реалност. От друга страна, предаването на енергия невинаги означава, че тя е положителна. Духовните учители съветват да се целуваме само когато между ума и сърцето има хармония, само когато сме в мир със себе си и сме водени от чисто и искрено желание.

Ако не е така, а сме угнетени, ядосани, гневни, ще предадем на другия от негативните си емоции, но също така само ще засилим и нашите собствени. Защото дори и между устните да се създава портал на енергия, той не може да се осъществи на духовно ниво заради емоционалните ни блокажи, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар