Какво трябва и какво не трябва да правите за красотата си през есенния сезон?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Не са много нещата, които трябва да направите за красотата си през този сезон

уморено лице

Избягвайте

• Дългите вани: горещата вода отнема влагата от кожата. Ограничете се с 10 -15 минути при температура 36°С.

• Антибактериалния сапун, изсушаващ и без това бедната ни кожа. Отдайте предпочитание на деликатните почистващи средства и тоници без спирт.

• Скрабовете и пилингите, които травмират външната покривка. Почиствайте не по-често от веднъж седмично.

Нанасянето на витаминни кремове, лосиони и гелове непосредствено на лицето и тялото не е достатъчно. Кожата трябва да се обогатява и отвътре. Най-добрите приятели в това са (освен зеленчуците и плодовете от хладилника) и многобройните витаминно-минерални комплекси. Всички витамини от групата В стимулират обменните процеси в кожата; витамин А я прави кадифена и еластична; витамин Е я снабдява с кислород, забавя процеса на образуване на бръчки; калцият укрепва ноктите; магнезият подобрява храненето на клетките… Списъкът далеч не е изчерпателен!

Не забравяйте, че кожата трябва да диша, затова не пропускайте възможност да се разходите в гората или в парка.

За кожата на ръцете – непременно носете ръкавици, по-често ги мажете с подхранващ крем и правете масаж.

Косите също са кожа (по-точно – видоизменен епидермис).

• Сваляйте шапките в топли помещения.

• При ниски температури съдовете се свиват, а циркулацията на кръвта в кожата на главата се забавя. В резултат косата оредява, става мазна в корените и се къса по краищата. В такъв случай незаменими в банята ви трябва да станат специалните балсами и шампоани.

• Откажетте се от пластмасовите четки за коса: те наелектризират косъма (както и синтетичните облекла) и косата става непослушна и чуплива.

Есента може да се преживее и без кремове, маски, шампоани и т.н., но без добро настроение, без позитив, оптимизъм и вяра в това, че този сезон все пак ще отмине – едва ли. Усмивката е единствената крива, която изправя всичко останало – и РН-баланса, и осанката, и подскачащите стълбчета на термометрите, пише вестник „Феномен“

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар