Пригответе си домашен ексфолиант!

Кой не обича да има мека, гладка и нежна кожа? Разбира се, че всички ние обичаме!

Но красивата кожа не идва естествено особено с толкова много замърсяване наоколо.  Ако вие също искате да имате мека и нежна млада кожа и не искате да купувате скъпи ексфолианти – това тук са някои бързи, домашно приготвени рецепти, които да пробвате. Просто изберете този, който ви подхожда.

Овесена каша и сода за хляб

Състав: 2 супени лъжици овесено брашно; 2 супени лъжици сода за хляб; 1 супена лъжица вода

Употреба: Смесете овесените ядки и содата. Добавете водата и разбъркайте сместа до получаване на гъста каша. Нанесете я върху лицето си и я оставете за няколко минути. След това изплакнете с топла вода. Подсушете с мека памучна кърпа. Приложете овлажняващ крем веднага.

Овесена каша, царевично брашно и пшеница трици

Състав: 1 супена лъжица овесено брашно; 1 супена лъжица царевично брашно; 1 супена лъжица пшеничени трици

Употреба: Смесете всички съставки в купа. Добавя се вода бавно, за  да направите каша. Нанесете я върху лицето си и масажирайте с кръгови движения в продължение на 5 минути. Оставете сместа върху лицето за 10-12 минути и след това изплакнете със студена вода. Подсушете лицето и нанесете добър овлажнител.

Ексфолиант от сода

Състав: 1 супена лъжица сода за хляб; вода

Употреба:  Вземете една купа и сложете содата. Добавете вода, колкото е необходимо, за да се получи каша. Нанесете я върху лицето и леко разтривайте, за да ексфолирате мъртвите клетки. Оставя се сместа в продължение на 10 минути. Измийте лицето си с хладка вода. Намажете с добър овлажнител.

Готварска сол и зехтин

Състав: 2 супени лъжици готварска сол; 1 супена лъжица зехтин.

Употреба: Вземете една купа и сложете солта. След това добавете зехтина и разбъркайте добре. Нанесете сместа върху лицето и оставете да престои 10 минути. Изплакнете лицето си със студена вода. Няма нужда да мажете с овлажнител – зехтинът е естествен такъв.

Бадемово масло и смляно кафе

Състав: 1 супена лъжица бадемово масло (може да се замени със зехтин); 2 супени лъжици смляно кафе.

Употреба: Смесете в купа кафето на прах и зехтина, за да се получи гъста каша. Нанесете я върху лицето. Оставете да действа в продължение на 10 минути. Изплакнете лицето си със студена вода и подсушете.

Ексфолиантите могат да се ползват за всички части на тялото, където прецените, че има нужда от обработка на кожата.

 

Домашни рецепти за суха кожа

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар