Кожа като кадифе с маски от кафе

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Кафето не е само тонизираща напитка, а и природен разкрасител

маска от кафе В козметиката се използват маслото, утайката и самата отвара. Освен кофеин кафето съдържа плодови и органически киселини, мазнини, алкалоиди, желязо, манган и калий. Маслото е богато на линолова киселина, която участва в изграждането на липидната бариера на кожата, повишава еластичността й, забавя стареенето, има противовъзпалително и фотозащитно действие. Кофеинът активира клетъчния обмен и подмладява кожата. Често е включен в нощните кремове и околоочните продукти, тъй като активира изтичането на течностите и отстранява подпухванията.

За тонус сутрин измивайте лицето с тампон, напоен в прясно направено кафе. Процедура е подходяща за старееща и повяхнала кожа. И още нещо: натуралният лосион придава матов тен на лицето.

Ефикасен е масажът с ледено кубче. Силно кафе излейте във формички за лед. Всяка сутрин и вечер минавайте кожата, за да я тонизирате.

Козметолозите препоръчват за домашна грижа и антиейдж маски. Смесете 1 с. л. ръжено брашно, добавете силно кафе до получаване на гъстота на сметана и разбийте два жълтъка. След 15 минути измийте маската с топла вода. Ако сте с мазна кожа, смесете разбит белтък с утайка от кафе и мед (по 1 с.л.). За нежна и гладка кожа към утайката добавете мед и бадемово масло, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар