Профилната снимка разкрива част от характера

Все повече хора активно се включват в различни социални мрежи

facebook pic

Френската психоложка Мари Жерве смята, че профилната снимка говори много за характера на собственика на даден профил. Разгледайте внимателно своята собствена, като и тези на приятелите си.

Човек, който позира анфас, широко усмихнат и в близък план, обикновено е оптимистично настроен, еднакво добре реализиран и в личния, и в служебния си живот. Няма проблеми със самочувствието, общителен е, светогледът му е широк.

Липсата на снимка може да свидетелства за две неща – или собственикът на профила няма време да се занимава с настройките му, или е изключително затворен. Подобни хора общуват с много тесен кръг от близки и познати, не обичат да разкриват подробности от личния си живот, лишени са от големи амбиции и в работата. За сметка на това са добри приятели.

Ако снимката е в далечен план, нарочно замъглена, в контражур, човекът е със спуснати върху лицето коси или със слънчеви очила, той не се чувства достатъчно самоуверен, изпитва затруднения в личните и служебните дела. В случай че имате приятел с подобна снимка, в момента той има нужда от съвети и закрила.

Хората, които позират със свои роднини или приятели, се отъждествяват с групата. Основният им начин за реализация е, като бъдат полезни за околните. С подобни снимки обикновено са и веселяците, които са сърцето на компанията, но не се справят с всекидневните дела.

Ако вместо свой портрет, собственикът на профила е сложил снимка на друг човек, той е изключително привързан към него. Общува с тесен кръг от хора, които добре познава и с които обсъжда въпроси от общ интерес, не държи да разширява познанствата си в социалните мрежи. Отлично се справя в работата, но истинската му страст е семейството.

Случва се и класическата профилна снимка да бъде заменена с произволно изображение на цвете, домашен любимец, предмет. Според психоложката подобни хора на този етап от живота си предпочитат да не се афишират. Нужно им е по-скоро спокойствие, отколкото закрила. Така че ги оставете сами да открият потенциала си, вместо да ги отрупвате със съвети.

Обикновено тийнейджърите пускат фотоси, от които личи, че сами са се снимали с джиесемите си, позирайки пред огледалото. Повечето са в пози, изкопирани от модните списания, а момичетата често са с т.нар. „патешка физиономия“ – издадени напред устни, сластен поглед, поразголено тяло. Подобни снимки говорят за неувереност, самота, копнеж за внимание. Обикновено този етап от живота се надраства.

Някои се представят със свои собствени снимки, силно манипулирани чрез фотошоп. Повече от всичко те държат на социалното признание, а мнението на околните е по-важно от тяхното собствено. Обикновено работят в големи колективи и се справят добре. Но не са щастливи в личния си живот.

В социалните мрежи се срещат и хумористични профилни снимки, на които очите, устите или цялото лице са дигитално манипулирани. Обикновено те принадлежат на веселяци, които са напълно уверени в привлекателността си, притежават лидерски качества и са доста работливи, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар