Пръстенът и връзката му с окултното

Западната окултна традиция свързва планетите с пръстите на ръката

пръстен толкинТе са проводници за въздействието на небесните тела върху човека. Пръстенът засилва това влияние, стига да се носи, където трябва. За пръст на Марс например се смята палецът. Халката върху него засилва сексуалната привлекателност и приковава вниманието на околните върху онзи, който я носи. В Древна Елада и в Рим мъжете носели пръстен на палеца, за да засилят потентността си. Показалецът пък е пръстът на Юпитер и човек, който носи там пръстен, няма да се спре пред нищо по пътя към целта. На показалеца пръстени носели Юлий Цезар, Иван Грозни, кардинал Ришелъо, Хенри VIII (той винаги имал по един на двата показалеца).

Средният пръст е на Сатурн. По традиция на този пръст се носят фамилни бижута, защото тази планета символизира връзката с предците, влиянието на съдбата, духовната сила. На средния пръст носят пръстена на всевластието и героите от трилогията на Дж.Р.Р. Толкин.

Кутрето е подвластно на Меркурий и халката, носена на него, свързва притежателя й с изкуството. Пръстът на Слънцето е безименният. Който носи пръстен там, обича красотата и лукса, а пръстенът му помага да се сдобие с богатство и известност. На него се носи и венчалната халка – символ на обвързаност. За първи път тя се появила при древните египтяни, които смятали, че от този пръст към сърцето върви артерията на любовта, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар