За разтърсващи креватни удоволствия – храна, а не хапчета!

Афродизиаците – билки, подправки, храни, питиета, коктейли, не са измислица, а стимуланти на секс удоволствието с доказани ка­чества.

 

Шоколадът, чиято осно­ва – какаото, е растителна, има много висока репута­ция. Истината е, че той съдържа вещества, които стимулират мозъка.

Бананите също са доста напред в класацията на хра­ните, обещаващи интересна и завладяваща любовната игра и фалическата им фор­ма далеч не е единствена­та им заслуга. При тях може с лекота да се постигне ефектът две в едно – първо, стават за модел и упражне­ние по слагането на презер­вативи; второ – хапването им е удоволствие, което обещава още по-голяма на­слада след това.

Картофите имат славата на „трепачи на женски же­лания“ в Южна Америка, но тя така и не е достигнала бреговете на Европа. Те наистина съдържат в малки дози важни алкалоиди, но главно в листата. От зелен­чуците с безспорни афродизиачни качества сатрюфелите, целината и аспержи­те.

На мидите и стридите също се приписва голяма доза от пикантността на любовните срещи. Някои специалисти смятат, че това се дължи на съдържанието на йод и фосфор. Други каз­ват, че бялата течност е единственият източник на страст и тя всъщност е се­менната течност на стриди­те. Смята се, че възбужда­щият ефект е свързан с ро­лята й във възпроизвод­ството, но това досега не е доказано.

Хайверът също има мно­го почитатели. Яйцата изоб­що имат славата на изяве­ни афродизиаци. По прави­лата на Кама сутра трябва да се ядат в големи количе­ства, за да се възстановява сексуалната енергия.

Сред подправките най-уважавани са качествата на джинджифила. Канелата също се смята за стимулираща любовта, както и шаф­ранът, магданозът, муска­товото орехче и кимионът. Ако човек се колебае коя да избере, може да ползва… къри, тоест смес от повече­то от тях.

Но, както има стимулира­щи, така съществуват и хра­ни страстоубийци. Народ­но поверие твърди, че мару­лята в големи количества потиска либидото. Научни аргументи обаче, доказва­щи това твърдение, няма. В тази група влиза и ече­микът, от който се прави бирата. Но тя е набеден виновник, защото е знайно, че всяко прекаляване с алко­хол съсипва сексуалната активност.

 

 

 

 

Любовната кухня е кухня на здравето!

 

 

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар