Защо носите сутиен?

Непрекъснатото носене на сутиен може да доведе до хронични болки в кръста.

За повечето жени носенето на сутиен е мъчение – стяга, протрива кожата, банелите притискат, дантелата драска…Тези доводи са абсолютно основателни, за да се откажете от носенето на сутиен! Или поне да го избягвате при всеки удобен случай: когато сте в къщи или при спане, при кратки разходки до магазина или до съседката. Последният съвет важи само за жени, които трудно се разделят с този атрибут. На тях ще препоръчаме да се запознаят с информация за организирания „Ден без сутиен” – 9 юли 2012 г., като последват линка.

Какви са често изтъкваните причини от жените, които предпочитат да носят сутиен? На първо място – навик, на второ място – големи гърди, на трето място – големи зърна и накрая – малки гърди, при което искат да създадат впечатление за по-голям бюст. Повечето от тези неща са свързани с комплекси, които са създадени от назадничаво мислене в обществото – „какво ще кажат хората?”! Ами какво ви интересува мнението на хората, когато става въпрос за вашето здраве, вашето удобство и вашата визия. Естествено, няма да отидете на важна делова среща с потник и без сутиен! Важното е да „съкратите” носенето максимално. Още повече, че има вече изследвания, които доказват, че носенето на сутиен повече от 10 часа в денонощието увеличава риска от рак на гърдата!

Не е необходимо да изхвърляте сутиените си от гардероба. Има случаи, при които е необходимо да го носите – при прозрачни рокли и блузи, както и от много фина материя, тъй като липсата му може да ви накара да се почувствате неудобно – но това не се отнася за времето, през което сте на почивка в планината или около морето.

 

Грижите за бюста започват от пубертетната възраст

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар