Бебешките продукти можете да ползвате и вие

Кожата на жената след раждането става по-чувствителна и се нуждае от специални грижи.

В същото време козметиката, която ползвате може да предизвика известни алергични реакции. И без това купувате бебешка козметика, а тя не съдържа консерванти и оцветители, използвайта я и за вас. Тя е направена така, че не би навредила на нежната кожа на бебето и съдържа естествени съставки.

Бебешките почистващи кърпички използвайте, ако кожата ви се зачерви – или при надраскване, или от слънцето. Ако нещо сте се ожулили – също третирайте с мокра кърпичка преди да приложите необходимото лечение. И ето една от най-зле пазените тайни на модната индустрия – за много манекенки бебешките кърпички са задължително средство за сваляне на силния грим от лицето особено черната очна линия. Опитайте и ще се уверите в резултата.

Бебешкото олио е много добре да се използва при изгаряне от слънцето, защото има добри хидратиращи свойства. А кремчето, с което мажете бебето при смяна на памперса ще се отрази много добре на раздразнена или напукана кожа, а също и ако имате белег от Цезарово сечение.

Шампоаните за бебе не лютят на очите. Освен това косата ви ще стане мека и подхранена. Гарантирано не предизвиква появата на пърхот. Но ако имате себореен дерматит, лекувайте го, като намажете корените на косата с бебешко олио. Оставете да подейства 15 минути и изплакнете добре.

Бебешката пудра съдържа талк, който бебетата не трябва да вдишват. Така че не ползвайте пудра за бебето. Ако сте купили такава – ползвайте я вие. Можете да подсушавате запотена кожа или да охладите спалното бельо през лятото. Сипете малко бебешка пудра между чаршафите, преди да си легнете в горещото време – тя ще запази тях, а и вас, приятно хладни и гладки.

 

При висока температура накарайте тялото да се изпоти!

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар