Вътрешната красота – тя е вечна!

промоции

„По дрехите посрещат, по ума изпращат!” – означава да се погрижите и за вътрешната си красота, защото външната е много преходна.

Можете ли да проведете разговор с друг човек, в който да обсъдите последната театрална обстановка, която сте гледали, или представлението в операта, новия балет? Книгите, които сте прочели, броят ли се на пръстите на двете ви ръце?      Смятате ли, че спазването на модерните стандарти за външност е важно и няма никакво значение какво правите за вътрешната си красота?

За съжаление вътрешната красота се вижда само от малък кръг хора около вас или най-близките. Ако искате някой да разбере какъв човек сте, ще трябва да му обясните или да го оставите сам да ви опознае, а това изисква повече време. Затова хората първосигнално преценяват човек по външността му. Разбира се, че трябва да полагате грижи за нея, защото ако не се къпете редовно и не обезкосмявате интимните си части или под ноктите имате чернилки, никой няма да се заинтересува колко чиста е душата ви!

Има една френска поговорка: „красотата трябва да се изстрада” – пагубна нагласа, с която са пропити много култури. Много жени са обсебени от мисълта, че трябва да изпълняват общоприетите модни норми за красота, които включват дори доста вредни практики. Носенето на високи токчета от младите момичета неминуемо ще им донесе артрит, блоки в гърба, коленете и глезените в по-напреднала възраст. Да не говорим, че се прибягва до лифтинг, липосукции и още куп козметични процедури, които само вредят. И не е необходимо да се страхувате от естествените процеси на стареенето.  Всяко нещо има своя красота, но не всеки я вижда.

Отговорете сами на себе си – достатъчно ли е да изглеждате добре външно, за да сте радостни и да си доставите удоволствие и наслада на душата? Разбира се, всеки човек се впечатлява от красивите неща, но е важно за общуването с хората да откривате вътрешната. Всеки човек я притежава, важно е да видите много или малко е тя и да я откриете за себе си. Ако пък успеете да „поработите” повече за вътрешната си душевност, повярвайте, ще имате много повече и верни приятели! Истинският приятел те цени и уважава заради самия теб и ти помага в тежки моменти безкористно. Защото колко струва външната красота, ако душата е мъртва?

 

Танците и музиката като терапии

 

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

1 коментар

  1. Helga says:

    Няма вътрешна красота, моме, празни приказки са това, самозалъгване и утеха за грозничките. Никой не се интересува добър ли си по душа и колко ти е IQ-то. Всеки гледа външността и само в сапунените сериали, розовите романи и тъпите еднотипни романтични филми мъж се влюбва в грозна жена заради „вътрешната ѝ красота“. Това, че най-важните неща се били виждали със сърцето и същественото било невидимо за очите, е най-голямата глупост, която съм чувала. Жена на 62 съм, много съм видяла и преживяла, знам какво говоря.

Добавете коментар