Овладейте емоциите на детското парти

Детски рожден ден, а някой от гостите или самият рожденик се сърди, плаче и дори напуска партито

рожден ден

На тържества хлапетата са емоционално превъзбуде-ни и не е странно, че понякога реагират по този начин. За веселото прекарване на рождения ден е отговорен и малкият домакин. Много е важно да знае как да посрещне гостите си и да ги предразположи да се чувстват добре.

Един от най-големите капани за рожденика е какво да прави с получените подаръци. Обяснете на детето, че не е проява на добро възпитание още от вратата да грабне пакета от ръцете на своя гост, съветват консултантките по комуникации и етикет Шерил и Карлайн Ебърли. Подаръкът се приема заедно с пожеланията и се оставя настрани. Желателно е обаче по време на празненството рожденикът да разопакова всички пакети. Предварително дайте напътствия. Подаръците трябва да се отварят бавно, като първо се прочита картичката (от мама или татко, ако детето не може). Ако няма картичка, трябва да се види надписът. Хубаво е рожденикът да погледне към госта, рт когото е подаръка, да му се усмихне и отново да благодари.

Големият въпрос е как да постъпи, ако подареният пуловер не му хареса или получената игра вече я има? Трудно ще накарате едно дете да каже нещо, което не мисли. Затова нека е с думите „Благодаря, че дойде на рождения ми ден“ или „Радвам се, че на моя празник сме заедно“. Може да вметне и нещо весело от рода „Личи си, че ме познаваш, един Мечо Пух никога не ми е достатъчен „. Предварително обяснете на детето, че трябва да цени вниманието на своите гости, желанието им да го зарадват и изненадат.

Какво да правите с еднаквите подаръци? Ако родители на гостуващи деца ви предложат вариант на замяна в магазина, от който са пазарували, може да се възползвате. Иначе бихте могли със съгласието на детето да зарадвате други хлапета. Но в този случай трябва да сте сигурни, че този, който е подарил играчката, и този, който ще я получи, не се познават. Ще дадете добър урок по милосърдие и човечност, ако предложите на детето да дарите играчките и дрешките в социален дом, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар