Нелекуваната хрема води до синузит

промоции

Няколко начина за справяне с алергии и синузит


Мед срещу сенна хрема

Пролетно време докато всички са навън и се наслажда­ват на топлото време, вие си стоите вкъщи, без дори да отворите прозореца и да пуснете вътре свежестта на новия сезон. И то защото сте алергични към полени и съприкосновението с тях пре­дизвиква сълзене на очите и хрема. Не­обработеният мед може би е отговорът на вашите проблеми. Той съдържа дреб­ни следи от полени, така че приемането на няколко чаени лъжички на ден, намазани върху препечена филийка или раз­бъркани в чая, могат да помогнат на имунната ви система да свикне с поле­ните и да спре да предизвиква сепна хрема всеки път, когато сте изложени на тях. Важно е да използвате необработен мед. Опитайте да си го набавите от мес­тен производител, тъй като така продук­тът ще съдържа полени от вашия район.

Водорасли против алергии

Ето още един трик за справяне със сенната хрема – опитайте напитки и хранителни добавки, съдържащи спирулина (синьо­зелено водорасло). То има силни проти­вовъзпалителни съставки и потиска острите реакции на имунната система към дразнители като полените напри­мер. Според проучване, проведено сред група хора, страдащи от сенна хрема, приемът на 2000 мг спирулина на ден облекчил симптомите приблизително в 32% от случаите.

Поискайте CRP тест при синузит

Оплаквате се от зачервено гърло и възпа­лени синуси, но приемът на предписа­ните от лекаря ви антибиотици не е единственото решение. Поискайте пър­во да ви направят CRP (С-реактивен про­теин) тест. Това кръвно изследване из­мерва нивата на възпалителния маркер, които се повишават в случаите на ин­фекция. Високите стойности предпола­гат наличието на бактериална инфекция, където антибиотиците би трябвало да помогнат. Ниските нива обаче показват, че инфекцията е вирусна и ще се изле­кува с времето. Според едно датско про­учване лекарите, използвали CRP тест при синузит, предписвали 20% по-малко антибиотици, отколкото колегите им, които не прибягвали до изследването.

 

 

10 естествени средства за борба с простудите

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар