Научете още едно интересно проявление на аурата

Учените отдавна се опитват да изяснят защо съпрузите, които живеят дълго и щастливо, започват да си приличат дори външно

куче собственик

Нещо повече: казват, че дори кучетата придобиват външните черти на своите стопани…

За да установят дали това наистина е факт, американските учени Николас Кристенфелд и Майкъл Рой -психолози от Калифорнийския университет в Сан Диего, направили следния експеримент.

Изследователите отишли в парка и започнали да снимат собствениците на кучета и техните питомци с цифрова камера. След това разделили снимките на хората от тези на техните любимци. Като анкетирани в експеримента участвали двадесет и осем студенти-юристи. Било им предложено да решат много проста задача: да определят кой е стопанинът на всяко едно от кучетата.

От двадесетте и пет двойки „куче-стопанин“ анкетираните признали за подобни шестнадесет. Но това се отнасяло само до породистите кучета. А от двадесет двойки, в които кучетата били мелези, си приличали само осем.

Изхождайки от резултатите на този експеримент, учените смятат, че причина за сходството – както при съпрузите, така и при собствениците и техните питомци, е биополето, или както още го наричат – аурата. При съвместно живеещите дълго време двойки взаимните честотни вибрации се наслагват една върху друга. А това, на свой ред, формира еднакъв „материален отпечатък“, пише вестник „Феномен“

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар