Веждите оформят овала на лицето

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Красиви са веждите, които са в хармония с чертите на лицето

вежди

Ако не са, с подходяща форма на веждите можете визуално да коригирате овала на лицето.

Кръглите дъгички омекотяват ъгловатото лице и стоят добре на сърцевидни и квадратни овали. Веждите с чупка придават младежка свежест и вървят на овални и кръгли лица. Хоризонталните чертички оптически скъсяват продълговатото лице. Заоблените дъги са универсални.

Как да оформим веждите? Най-добре е козметичка да им даде линия, а след това вие самите да я поддържате. Почистването е по два начина: чрез пинсета и депилиране с кола маска. След като са оформени, ги почиствайте редовно. За да не се налага всеки ден да скубете с пинсета израсналите косъмчета, използвайте кола маска на лентички. Затоплете я в ръцете и я лепнете. След 2-3 минути я отлепете в посока, обратна на естествения растеж на косъма.

Ако кожата ви е чувствителна, преди почистването с пинсетата я охладете с кубче лед. За да намалите болката, хванете косъмчето непосредствено до кожата и го дръпнете по посока на растежа му. Преди почистване и след това нанесете върху веждите тонизиращ лосион, а след като приключите – антисептичен гел. Не махайте косъмчетата над веждите, за да не „смачкате“ погледа. Ако сте решили да ги изскубете, внимавайте да не скъсите линията. Пространството между веждите е добре да се почиства, в противен случай лицето ви ще изглежда „сърдито“. Ако очите ви са приближени, премахнете началните косъмчета на веждите.

Ако сте блондинка, изсветлете тъмните вежди, защото стоят агресивно. Брюнетките ще подчертаят веждите с мек черен молив, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар