Клеева тинктура е добро профилактично средство срещу грип

Грипът не е отминал, даже напротив – не се е разгърнал с цялата си мощ

лекар

Все по-разпространена става практиката напоследък настинки и грипни състояния да се лекуват с природни средства. Човекът преоткрива силата на природата и това никак не е странно. Билковите лекарства, свежите, естествени зеленчуци и здравословният начин на живот дават все по-добри резултати. Затова хората все по-често избират да се лекуват с онова, което природата е създала, затова и все повече стават онези, които прилагат природолечението без изобщо да се страхуват от някакви странични ефекти.

Тя се предлага в аптеките като 30% спиртен извлек от прополис. За разреждане на тинктурата е добре да се използва сребърна вода с колоидно сребро. С профилактична цел се вземат 3 пъти дневно по 10 капки, а с лечебна – 3 пъти по 30-40 капки. За деца дозите са по 1-2 капки за всяка година от възрастта на детето (например за 2-годишно дете – по 2-4 капки на прием ). При хрема към 5 мл сребърна вода се добавят 2 капки клеева тинктура и пет пъти дневно се капят по 3-4 капки във всяка ноздра.

Добре е да пиете зелени сокове – от магданоз, целина, спанак, кълнове. Те стимулират имунната система, богати са на витамини и минерали, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар