Разпознавайте качествените дрехи

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Няколко съвета за разпознаване на качеството на дрехите…

Разпознавайте качествените дрехи

Инвестирайте в най-доброто

Клю­чът към контролирането на разходите за облекла и страхотния външен вид е в това всеки сезон да се купува по една класическа дреха от луксозна марка, която обаче наистина ви отива. Ако ви стои добре, вие със сигурност ще я но­сите, а ако се грижите за нея правилно, тя ще е в добро състояние много годи­ни. Изберете облекла, които са удобни и изчистено стилни, вместо сляпо да след­вате модата. Съчетавайте тези артикули с по-евтини неща от големите търгов­ски вериги с конфекция. Те ще придадат класа и стил на всичко останало, с което ги носите. Ако по този начин се откаже­те от често срещания навик да се паза­руват повече евтини еднодневки, които не ви стоят добре и няма да издържат дълго време, няма да се стигне до увели­чаване на разходите за тоалети.

Тъкани

Не всички производители обръщат внимание на мъха – начина, по който стоят нишките на материята, например при рипсеното и памучното кадифе. Когато купувате дрехи от таки­ва платове, проверете дали мъхът е в ед­на посока по цялата дреха. Погалете ръ­кава на сакото например от горе до до­лу, после прокарайте ръката си по гърба и отпред — пак от горе на долу. Няма значение как ви се струва тъканта, важ­ното е да я усещате еднакво навсякъде.

Сатениран памук

Никой не иска да отиде на работа с риза, която изглежда все едно е спал с нея. Специалистите споделят, че съществува памучна тъкан, която е устойчива на гънки и пада по много красив начин, но повечето кон­султанти в магазина не знаят как да я разпознаят. Нарича се сатениран памук и понеже е тъкана така, че да се получи подобна на панделка повърхност, на до­пир е изключително гладка. Освен това е по-тежка от обикновения памук. За да сте сигурни, че сте попаднали именно на тази материя, хванете плата в шепа, стиснете и го пуснете. Ако дрехата запа­зи гънките, значи е от обикновен памук. Ако материята не остане намачкана, то­ва означава, че сте открили сатениран памук. Проверете още веднъж, като по­гледнете вътрешната страна на плата – ще изглежда различно от външната. Обикновеният памук е еднакъв и от двете страни.

 

 

Добре, че е шегата, че да си кажем истината!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар