5 бързи трика за безупречен гардероб

Не разполагате с време или не знаете как да поддържате дрехите си в идеален вид. Ето няколко бързи решения, които ще ви гарантират, че винаги изглеждате безукорно.

5 бързи трика за безупречен гардероб

ЗАЛЕПЕТЕ

Дръжте в чантата си няколко ивици двойно залепваща лента за спешни случаи, съветва дизайнерката Пам Веран. С тяхна помощ ще се справите с разшит подгъв, ще закрепите зейнало деколте или непокорна яка, ще подсигурите висящ колан, докато имате време да ги поправите както трябва. Един от наи-качествените видове двойнозалепваща лента се използваната за закрепване на перуки. Потърсете я в големите аптеки, на щандовете за бельо в универсалните магазини и в специализираните ате­лиета за театрални костюми и перукерници.

ИЗБЯГВАЙТЕ СЛЕДИТЕ ОТ ГЛАДЕНЕ

Не забравяйте да обърнете дрехите наопаки, когато ги гладите, особено ръкавите на сакото или крачолите на панталона. Така ще избегнете неприятните лъскавини, които ще развалят безупречния вид. Когато гладите ризи, следвайте този ред за най-добри резултати: яка, ръкави, платка, гръб и последно отпред.

НЕУТРАЛИЗИРАИТЕ БЛЯСЪКА С ПАРА

Ако след като изгладите тъмните си панталони забелязвате лъскави места по плата, не се отчайвайте. Ето как бързо ще се справите с тях: смесете 2 супени лъжици дестилиран бял винен оцет с 10 супени лъжици вода. Напоете със сместа чиста кърпа и внимателно намокрете неприятните петна. Включете ютията и като я държите на 3-4 см над плата, я прекарайте няколко пъти върху засегнатия участък. Парата ще ускори действието на оцета и той ще премахне лъскавината. Закачете дрехата да съхне 5-10 минути, след което можете да я облечете.

В НАДПРЕВАРА С ВРЕМЕТО

Колкото по бързо предприемете мерки за премахване на петната, тол­кова по-големи са шансовете ви за успех. Ако имате възможност, веднага съблечете дрехата и попийте петното с хартиена кърпа или чисто парче, за да премахнете кол­кото се може повече от него. След това напръскайте мяс­тото с малко препарат за премахване на петна и изперете, или възможно най-бързо дайте дрехата на химическо чис­тене. Запомнете, че горещината, както и времето работят срещу вас. Никога не центрофугирайте облекла с петна и не ги оставяйте на топло.

ПОПИЙТЕ, НЕ ТЪРКАЙТЕ

Ако забеле­жите петно по дрехите си, не се опитвайте да го изтъркате. Така само ще повредите плата и пет­ното ще проникне по-дълбоко в тъканта. Вместо това намокрете с вода малко домакинска хартия или сал­фетка и внимателно попийте, за да изтеглите макси­мално от разлятата течност. Много хора твърдят, че газираната вода върши по-добра работа от обикно­вената.

 

 

Как да се справим с обилното потене?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар