9 Тайни на декораторите за превръщане на невзрачните помещения в уютни

Винаги е вдъх­новяващо да разглеждате снимки „пре­ди“ и „след“ превръщането на мрачната стая в зашеметяваща гледка.

тайните на декораторите, невзрачните помещения, уютно помещение, декорация, боядисване, цветове

 

  1. Трикове с цветовете

Дизайне­рите, прилагащи тази магия, често са смятани за творци по природа. Много от тях в действителност са постигнали резултати с цената на години учене и труд – и с  помощта на няколко основни правила. За всяка магия си има тайна – не е необходимо да сте завършили курс по вътрешен дизайн, но със сигурност ще ви е от полза да научите няколко ос­новни професионални трика и да ги приложите на практика:

  1. Повдигнете таваните

Забелязали ли сте, че повечето стари пищни къщи имат високи тавани? Направете тавани­те в дома си по-високи с помощта на оп­тична измама. Зашийте контрастиращ кант от по-тъмна материя отстрани по дължината на завесите или щорите си. Ако завесите ви са бежови, добавете кант в шоколадовокафяво, ако са лила­ви – в тъмновиолетово.

  1. „Архитектурна“ закачка

Префасо­нирайте невзрачните стаи чрез допъл­нителни елементи. Поставете корниз или друг отливен детайл между тавана и стената или добавете защитен перваз на височината на мебелите (за да пред­пазва стената от надраскване) или деко­ративен орнамент на тавана. След това го боядисайте в нюанс, с един тон по- тъмен от цвета на стените.

  1. Привлечете погледа навън

Ако има­те френски прозорци или стъклена вра­та, водеща към добре поддържания вът­решен двор или градина, боядисайте рамката или дървената част в по-тъмен цвят. Това автоматично ще привлече погледите навън. Постарайте се там да поставите нещо, което наистина си за­служава интереса, например голяма сак­сия с буен храст. Сложете няколко таки­ва растения и всеки път когато някое от тях цъфне и листата му добият интере­сен оттенък, го измествайте в центъра на „рамката“ и по-близо до стъклото.

  1. Избягвайте предсказуеми мебели

Защо винаги избирате диван с два фотьойла в същия цвят и ниска масич­ка по средата? Едва ли искате да пресъз­давате чакалнята при стоматолога. Спрете се на кресла и столове, които не са комплект. Чрез нестандартното съ­четание помещението ще изглежда не­повторимо и свежо. Отидете в някой магазин, където не сте били досега и из­берете мебел, която ще създаде разно­образие на съществуващата подредба в дома ви.

  1. Основни трикове

Водещите дизай­нери знаят, че не е необходимо да по­харчите големи суми пари, за да постиг­нете задоволителен резултат. Когато разполагат с ограничен бюджет, хората често са принудени да рискуват с ва­рианти, на които не биха се спрели, ако имаха по-големи финансови възможно­сти. Но именно чрез тези рискове бихте могли да придадете отличаваща се ори­гиналност на дома си. Ето няколко предложения, стимулиращи въображе­нието:

  1. Възглавниците от стар диван

Пре­ди да изхвърлите старото канапе, запа­зете възглавниците му, особено ако са големи и с правоъгълна форма. Облече­те ги в дамаска с интересен десен и ги използвайте като допълнителни места за сядане на пода. Ако дамаската епод­ходяща, употребявайте ги и в градина­та. Съхранявайте ги в килера или в ня­кой голям шкаф (под стълбите напри­мер), така че бързо и лесно да можете да ги извадите, когато децата ви си пока­нят приятели да гледат телевизия или да играят компютърни игри.

  1. Стилна градинска люлка

Отрежете краката на стара пейка. Закрепете към нея верига или здраво въже, използвай­те метални куки, ако е необходимо, и я закачете на предната веранда на къщата или на рамката на стара люлка. Жела­телно е да сложите и ограничителна ве­рига отстрани, за да не се залюлява твърде високо.

  1. Уникални мебели

Купете си обикно­вен бял абажур. Облепете горния и дол­ния ръб с хубава червена панделка – по­лученият резултат ще бъде изключител­но оригинален и красив. Тук тайната се крие в украсата, затова се спрете на най- качествената панделка, която можете да си позволите. Необходими са ви само около 60 см и ще постигнете невероятен ефект с минимални разходи. По същия начин можете да употребите дантела или фино инкрустирани копчета. За да придадете по-стилен вид на обикновена дървена врата, използвайте богато деко­рирана брава. Помнете, че е важно „ос­новата“ да е евтина, а детайлът – скъп.

 

Лесни идеи да предпазим здравето си у дома – Замърсители във въздуха

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар