Как да кажете “ Обичам те“ с напукани устни?

Ти лайф за Лекува

И да ги начервите – усещането е неприятно

Под въздействието на ниските температури и вятъра кожата им, която е без мастни жлези, се дехидратира. „Това принуждава жените и мъжете постоянно да се облизват и устните стават още по-сухи. Оформят се дълбоки бръчки. Напуканата кожа е лесно ранима. По повърхността й са разположени кръвоносни съдове и множество нервни окончания, при най-малка травма кървят и доста боли. Топлите козметични грижи -хидратиране, подхранване и защита, в студа са задължителни и за двата пола“, съветва от страниците на вестник „Всичко за семейството“ козметичката Тайра.

Първата стъпка е ексфолирането на кожата. Може да го направите с пчелен мед – богат на витамини, минерали и антиоксиданти. С показалеца и средния пръст топнете в меда и енергично масажирайте горната и долна устна. За да стимулирате кожата, сутрин си направете бърз масаж с масло от жожоба и чиста четка за зъби. В продължение на 2-3 минути описвайте кръгови движения. Космите активират притока на кръв, премахва мъртвите клетки и кожата абсорбира мастните витамини от олиото. Погледнете колко са алени! След процедурата си направете маска, препоръчва козметичката.

Най-ефективни са млечните продукти (извара, изцедено кисело мляко, каймак) с висока масленост (3,5%). Може да ги забъркате от плодове – ябълка, банан, грозде, и от зеленчуци – краставица или цвекло. Настържете парче от тях и добавете 1/2 чаена лъжичка зехтин. В никакъв случай не ползвайте слънчогледово олио, защото не попива добре и усещането за сухота остава, съветва Тайра. И предупреждава, че процедурите в студеното време се правят минимум 30 минути преди да излезете навън. Иначе деликатната кожа се дехидратира. Това няма да се случи, твърди специалистката, ако преди да излезете, ги натъркате с парче лимон, а след това ги намажете мед, ако нямате под ръка балсам.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар