Зимата сменете кремовете с по-плътни и по-мазни мазила

промоции

От температурните спадове кожата страда

Ако не е защитена, кръвоносните съдове се свиват, забавя се синтезът на липидите и се нарушава защитната й бариера. Появяват се зачервявания, напуквания, лющене, в по-тежки случаи капилярите се пукат. За да се избегнат пораженията, козметиката се променя. Ако през лятото кожата се нуждаеше от хидратация, сега приоритет е подхранването й. Колко мазен и витаминозен ще е кремът, зависи от типа кожа и от времето, което сте навън. Сухата и чувствителната, които са по-тънки, обичат козметика с много витамини, алое вера, мед, екстракти от лайка.

Половин час преди да излезете, сложете защитния крем, който образува плътен слой върху кожата, без да й пречи да диша. На пазара се предлагат серии с растителни масла и пчелен восък, които възстановяват хидролипидния баланс.

В затворените помещения кожата страда от обезводняване, което води до бръчки. В офиса овлажнявайте лицето със спрей с термална вода. Използвайте козметика с плодови киселини или с хиалуронова киселина, която задържа влагата. Дамите до 30 г. е добре да направят 10-дневен курс с хидратиращи маски. Над тази възраст са необходими и още процедури – терапии с хиалуронова киселина, витамини, колаген, аромомасажи, които активират кръвообращението и подобряват подхранването на кожата.

Вкъщи почиствайте лицето с пяна или гел с хидратиращи съставки, или с растително масло. Изберете меки ексфолиращи средства, в никакъв случай не посягайте към скраба.

Не се увличайте по продължителните водни процедури, защото горещата вода изсмуква влагата от кожата. За укрепване на кръвоносните съдове е подходящ контрастният душ.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар