Почистването на кожата я предпазва от стареене

Чистотата на кожата е важна за перфектния тен на лицето

Така тя остава свежа по-дълго време, а миглите не се спластяват. Бръчките също бягат от добре почистеното лице. За да се радвате по-дълго на гладка и еластична кожа трябва винаги да почиствате макиажа – пудрата, сенките, спиралата и червилото. При неправилни движения рискувате да разтегнете кожата, особено около очите. Важно е да изберете и продукти заразгримиране – тоник, гел, пяна, тоалетно мляко, лосион, според своя тип кожа. За мазната са подходящи гелът, пяната и мусът, които се измиват. Сухата и чувствителна кожа се нуждае от тоалетно мляко или лосион, дообогатени с подхранващи и хидратиращи съставки, без миене. Не избирайте продукти за демакиаж със спирт той дразни и изсушава кожата, съветва вестник „Всичко за семейството“.

Процедурата започва с почистване около очите. Сенките се свалят с тампон от вътрешния ъгъл на окото към външния. Долният клепач се почиства в обратна посока. Спиралата се маха от корена на миглите към върха им, като се използват памучни дискове или пръчици с тампон. Червилото се почиства с тоалетно мляко от ъгълчета на устните към средата.

Измиващият продукт за лице се слага и с масажни движения се разнася в посока навън. Ако кожата е смесена; наблегнете на „Т-зоната“ (чело, нос и брадичка). Попива се с тампона и идва ред на лосиона. Той тонизира кожата и осигурява идеална ос-нова за нанасянето на нощен крем.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар