3 природни терапии за естествена и трайна красота

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Пластичната хирургия дръпна доста напред и вече съвсем не е онзи непостижим лукс, който беше преди

И все пак, малко са онези, които ще се престрашат да бъдат дупчени рязани в името на красотата. А и парите не винаги стигат. Но ако придобием навика редовно да се грижим за себе си, както и да използваме някои от природните средства, които са ни под ръка, то тогава можем да запазим красотата си дълго време.

Стягащо средство от киви и мед

Кивито, както и лимонът, са богати на витамин С. Благодарение на това кожата става по-еластична. А медът добре я подхранва и овлажнява. Първо обаче се убедете, че не сте алергични към него.

За да си приготвите маската, ще са ви необходими 1 почистено киви и 1:4. л. мед. Наситнете плода с блендер, изцедете излишната течност и добавете меда. Нанесете маската върху лицето за 20 минути, след което измийте с топла вода. Вместо киви можете да използвате вишна.

Яйчена маска

Необходимите продукти са 2 яйчени жълтъка и 1 ч.л. захар. Разбийте жълтъците и добавете захарта, след което отново добре разбърквате. Нанесете за 25 минути. Измийте с топла вода.

Лимонова маска

Необходими са ви кората на 1 лимон и малко вода. В блендъра добре разбъркайте кората и водата. Получената смес нанесете върху лицето за няколко минути, след което измийте с вода и подсушете добре кожата.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар