5 неща, които трябва да знаете за ошипяването

Ти лайф за Лекува

Магнитни наколенки връщат комфорта в ошипеното коляно

1. Твърде много кост

Болезнени са шиповете, които са следствие от натрупването на твърде много кост върху хрущялната тъкан. Това предизвиква болки при ходене и дискомфорт, когато сме в неподвижно състояние. Коляното е част от тялото, където има хрущялна тъкан и е възможно да се оплачете от шипове. Тук трябва да вмъкнем уточнението, че това може да бъде доста болезнено състояние, но може да живеете с него през целия си живот, без то по някакъв начин да ви засегне.

Всичко зависи от това къде се намират шиповете. Ако имате оплаквания от ошипяване в коляното незабавно си вземете магнитни наколенки. Сами няма да усетите как болката ще изчезне, а движението няма да бъде страдание.

2. Консултация с лекар – задължителна

Както всеки необичаен растеж и при натрупването на костно образувание върху хрущялните тъкани трябва да се консултирате с лекар, за да се определи дали е злокачествено или е доброкачествено. Внезапната поява и бум на костното натрупване може да сигнализира за и за по-различни проблеми. От друга страна, ако това е било там от раждането, най-вероятно става дума за наследственост или доброкачествено явление.

3. Възможни пародонтални проблеми

Ошипяване е често срещано в областта на челюстта. Обикновено е причинено от фактори като скърцане със зъби през нощта или от лошо монтирани протези. Това може да се забележи на горната челюст, само на долната челюст или и на двете области. Ако този допълнителен растеж на кости не раздалечава по някакъв начин самите челюсти, тогава това не може да причини никакви проблеми. Ако имате нужда от протези или трябва да се подменят старите протези, може да се наложи да бъде премахнато ошипяването, за да се монтират протезите правилно. Уверете се, че вашият зъболекар наблюдава растежа, тъй като това може да бъде причина за създаване на сериозен пародонтален проблем.

4. Шиповете са скрит проблем

Необясними лезии или скованост в коленете може да бъде резултат на ошипяване, което се развива дълбоко под кожата. Това ошипяване не винаги е видимо с просто око. Рентгеновата диагностика може да помогне за уточняване на проблема, магнитните наколенки са в състояние да облекчат болките и да възстановят нормалното движение, а ако случаят е много сериозен се прибягва и до операция.

5. Установете ошипяването навреме

Ошипяването може да надигне своята грозна глава почти във всяка кост на тялото, но обикновено се появява на места, на които има допълнително триене, като в лакътя или колянната става. Ако имате фамилна анамнеза за костни израстъци, кажете на Вашия лекар, когато му се оплаквате от необясними болки. Направете задължително няколко изследвания, за да сте сигурни, че става въпрос за шипове, а не за нещо друго. Може би не искате да се лекувате с кортизон или други видове стероиди, които често лекуват болки в ставите, затова сложете край на страданието като се снабдите с магнитни наколенки.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар