Защо жените изневеряват по време на овулация ?

Повечето адамовци са сигурни, че благополучно омъжената и доволна от брака си ева за нищо на света няма да се озове в чужда постеля.

Какво пък, нека и занапред да мислят така. Действителността обаче е съвсем друга. И по-конкретно: в периода на овулация (приблизител­но от десетия до осемнайсетия ден от цикъла) се активизира т. нар. женски ген на изневярата (да не се бърка с мъжката склонност към поли­гамия), заради който представителките на неж­ния пол се самозабравят и започват да се ог­леждат за нов сексуален партньор. Според ста­тистиката в 60% от случаите женските измени стават именно тогава. А целта на това на пръв поглед абсолютно безобразие е повече от бла­городна: природата ни напомня за инстинкта за продължение на рода.

Колкото до споменатото по-горе „самозабравяне“, не става въпрос за метафора, а за един удивителен факт – изследванията на английския биолог Робин Бейкър показват, че много дами наистина не помнят секса с друг мъж, ако приключението се е състояло в периода на овулация. Навярно деликатната природа, под­тиквайки евите към грехопадение, се е погри­жила те да не изпитват срам впоследствие. Из­водите на Бейкър се потвърждават от специа­листи от различни страни. В частност от канад­ския учен Макги – според него през съпружес­кия си живот 80% от жените встъпват един или няколко пъти в краткосрочна сексуална връзка. След седмица-две те просто забравят за измя­ната или, казано на научен език, я изтласкват от съзнанието си,

 

Изводът: ако ходите на хипнотични сеанси за от­казване от цигарите, не вземайте съпруга със се­бе си. Кой знае какво ще си припомните.

 

Жените изневеряват още и от страх от старостта и от загубата на привлекателност

 

Стомахът се свива от страх: „Нима скоро ще остарея? Въпреки че се чув­ствам на 25!“

 

Кожата не е така свежа, както преди десет годи­ни. Фигурата се заобля точно там, където не трябва. Очите все още горят, но вече не с яркия огън на безразсъдството, а с хладния пламък на изкушеността.

Безпощадният конфликт между душата и тялото заставя жените да копнеят за потвърждение на това, че още са желани, че огледалата лъжат, че не са изпуснали влака. И ако Адам, след ка­то навърши четирийсет, се впуска в авантюри, . за да се успокои: „Аз мога!“, Ева иска да е си­гурна: „Мен ме желаят!“. Разбира се, че нами­ра кой да й даде търсената сигурност. И слава, богу!

 

Откриването на изневярата винаги носи болка и шок

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар